Tone er en av våre mektigste damer

STABIL: Tone Rønoldtangen er stabil på midten av Kapitals liste over landets 100 mektigste kvinner.

STABIL: Tone Rønoldtangen er stabil på midten av Kapitals liste over landets 100 mektigste kvinner. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tone Rønoldtangen (60) fra Opakermoen er blant de mektigste kvinnene her til lands.

DEL

Det mener økonomitidsskriftet Kapital, som har rangert landets 100 mektigste kvinner og plassert Rønoldtangen på 63. plass. Maktkurven er imidlertid noe dalende for lederen av LO Stat. For tre år siden var nesbuen plassert på øvre halvdel av tabellen.

Erna på topp

Kapitals kvinnemakt-liste toppes av statsminister Erna Solberg, fulgt av finansminister Siv Jensen, næringsminister Monica Mæland og NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Foran Lindmo

Mer interessant er kanskje hvem Rønoldtangen har bak seg på Kapitals liste. Der finner vi profiler som statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg, Ap-nestleder Helga Pedersen, børsdirektør Bente Landsnes, NRK-stjernen Anne Lindmo og miljøforkjemper Gunhild A. Stordalen.

Makt og vilje

Med 100.000 medlemmer i ryggen har 60-åringen fra Nes både makt og vilje til å bruke den. Det viste hun i 2012, da LO stat for første gang på 28 år gikk ut i streik. Den tidligere byssepiken og radiooffiseren er også lokalpolitiker i Nes.

Her er topp 100-lista fra Kapital:

1. Erna Solberg (53) – Høyre-leder og statsminister

Høyre-leder Erna Solberg skrev seg i høst inn i historiebøkene som landets første kvinnelige statsminister på borgerlig side, og kun én kvinne i norgeshistorien har tidligere vært like mektig som Solberg. Statsministeren vår har dessuten valgt seg ut en regjering med historisk høy kvinneandel, dvs. nøyaktig 50 prosent. Så nå gjenstår det bare å levere! Hun har snublet i Dalai Lama og reservasjonssaken, men fremstår ellers som solid og med høy autoritet. En politisk maskin, mener mange. Den må bare fyres opp slik at de politiske sakene snart kan fyke gjennom samlebåndet, for når det gjelder maktutøvelse og valgløfter har Erna Solberg fortsatt endel å gå på. Men hun er godt likt og fremstår som avslappet og svært komfortabel i rollen som hele Norges gallionsfigur, et inntrykk som ble ytterligere forsterket ved at hun smilende og lite selvhøytidelig stilte opp til selfie-fotografering for Kapital sammen med landets mektigste kvinner som hun omgir seg med i regjering og på Statsministerens kontor.

2. Siv Jensen (44) – FrP-leder og finansminister

Landets nest mektigste kvinne, Siv Jensen, styrer over et eget budsjett på 41 milliarder kroner, og er i tillegg ansvarlig for utarbeidelsen av hele statsbudsjettet på 1.581 milliarder, og det gir mye makt å rikke på slike poster. Jensen har så langt overrasket positivt som finansminister, et inntrykk som også landets befolkning deler med Kapital. VGs måling av folks tillit til regjeringens statsråder viser at det er Jensens kvinner og menn som gjør det skarpest. Mens tilliten til FrPerne i gjennomsnitt har økt med 2,6 prosentpoeng, økte tilliten til FrP-lederen med 3,6 prosentpoeng. – Dette gjør meg ganske stolt. Jeg tror våre velgere har sett at FrPs statsråder er hardtarbeidende og leverer solid i regjering, sier Jensen. Ikke har hun revet ned det røde tapetet på Finansdepartementets sjefskontor, og ikke har hun tømt oljefondet heller. Fellen hun bør unngå nå fremover er snarere at hun ikke bør bli for tradisjonell. Men det første statsbudsjettet hun la frem, dreide i hvert fall i riktig retning.

3. Monica Mæland (46) – Næringsminister

Det begynte litt fomlende med en nedslående næringslivs-quiz, men siden har advokat og politiker Monica Mæland tatt seg opp som næringsminister. I denne stillingen har den tidligere populære byrådslederen i Bergen, som satt ti år i den forrige jobben, ansvaret for å utforme en fremtidsrettet næringspolitikk, noe som innebærer å påvirke alle politikkområdene av betydning for verdiskapingen i landet. Men Mæland synes å være godt i rute med det omfattende arbeidet det er å finne nye og bedre løsninger for næringslivet, som hun har blitt tatt godt imot av. Kanskje ikke uten grunn. Hun tar gode, næringsvennlige initiativer, kjenner det politiske spillet og etter ti år på byrådsledertaburetten på Vestlandet er hun tøff nok til å hamre gjennom partiets hjertesaker i næringspolitikken. Bare det at hun som representant for et konservativt parti har styrke nok til å erklære seg som republikaner, sier mye om hennes indre styrke.

4. Kristin Skogen Lund (47) – NHO-direktør

Hvem er mektigst i år av Kristin og Gerd? NHO- eller LO-sjefen? Det er det store spørsmålet Kapitals redaksjon har stilt seg hver vår de fire-fem siste årene når vi har puslet sammen denne listen. Under Stoltenberg-regjeringen i fjor kåret vi Gerd Kristiansen til den mektigste av de to, og satte henne helt opp på en andreplass, rett og slett fordi hun som LO-leder har større innflytelse ved en Ap-dominert regjering. Men etter valget i fjor har maktbalansen endret seg, og nå er det næringslivets Skogen Lund som vi anser for å ha best gehør hos statsministeren og de øvrige statsrådene. Ergo rangerer vi henne høyere enn Kristiansen. NHO-sjefen regnes blant verdens mest innflytelsesrike forretningskvinner, kan være en politisk pragmatiker, men er tro mot næringslivets idealer og fremstår som en sterk leder i jobben.

5. Ine Marie Eriksen Søreide (38) – Forsvarsminister

I en alder av bare 38 år har hun fått ansvaret for forsvarsbudsjettet på hele 43 milliarder kroner, og det er hun som skal utforme og iverksette norsk sikkerhets- og forsvarspolitikk. Men Eriksen Søreide tar jobben på strak arm. Hun gjør det med fire år bak seg som leder av Stortingets Utenriks- og forsvarskomité, så hun er på ingen måte grønn på det militære feltet. Kapital er kjent med at hun høster stor anerkjennelse i forsvarskretser. Hun har en stor stjerne hos statsministeren og er en dreven politiker, så det skal mye til for å vippe henne av den tunge pinnen hun nå sitter på.

6. Julie M. Brodtkorb (39) – Statssekretær og visestabssjef for statsministeren

Siviløkonomen fra NHH, med lang fartstid fra kommunikasjonsrådgivningsbransjen, bl.a. i Geelmuyden.Kiese og JKL, er en av statsminister Erna Solbergs nærmeste medarbeidere. Hun har høstet mye ros og anerkjennelse for sitt viktige bidrag til Høyres fremgang de senere årene, spesielt for jobben som stabssjef for Erna Solberg, noe hun nå har fått god belønning for i form av en av landets mest innflytelsesrike jobber. Ved Statsministerens kontor omtales hun som en ekstremt hardtarbeidende og dyktig politiker, som har stor gjennomslagskraft i jobben.

7. Gerd Kristiansen (58) – LO-leder

Som LO-leder er hun sjef for 22 ulike fagforbund med til sammen 880.000 medlemmer. Slikt gir makt og innflytelse, men mindre makt med en blå-blå borgerlig regjering enn en rød-grønn sosialdemokratisk, for Kristiansen har ikke samme hotline og gehør inn til Erna som hun hadde til Jens. Det gjør at fagforeningsdronningen faller ned fra fjorårets andreplass på maktstigen og helt ned til en syvendeplass. For i år har det også kommet til nye statsråder som er mektigere enn Kristiansen. I tidligere dager var hun fiskebåtarbeider, hun er utdannet sykepleier, har sin yrkesbakgrunn fra Universitetet i Tromsø og boostet karrieren som tillitsvalgt. Hun har vært nestleder i både Fagforbundet og LO, og fikk faglig påfyll fra Sjefskurset ved Forsvarets Høyskole.

8. Nina Frisak (63) – Regjeringsråd

Vi forundres stadig over at det i 2014 går an å være så kunnskapsrik, hardtarbeidende og ha så mye makt som Nina Frisak, uten å være en gjenganger i avisspaltene. Men regjeringsråd Frisak – de norske eminensenes absolutte maktsentrum – utøver sin innflytelse, uten medienes søkelys, fra tidlig om morgen til sent om kvelden på kontoret og i korridorene på Statsministerens kontor. Som øverste administrative sjef for Statsministerens kontor er hun like tro mot sin arbeidsgiver, både når han heter Jens og hun heter Erna, og det sies at begge hele tiden har vært lutter øre når den dyktige juristen har talt.

9. Sylvi Listhaug (36) – Landbruks- og matminister

Landets dristigste 36-åring! Det skal mye mot i brystet, vett i pannen og stål i ben og armer til for å stå oppreist opp mot bondenæringen og forsøke å reformere jordbruket til det bedre, noe bondedatter Listhaug (FrP) gjør til det fulle. Hun kommer inn som et friskt pust med gode ideer, sterk gjennomføringsevne og lyst til å gjøre en forskjell. Hun har møtt tøff motstand og blitt forsøkt fintet ut for sine kundelister fra PR-bransjen, men har solid erfaring som byråd i ryggen, og har nylig lagt frem et spennende og utfordrende tilbud til bøndene. Hun vil modernisere og forenkle jordbruksavtalen, så gjenstår det å se hvor mye makt og innflytelse hun utøver i jobben da.

10. Thorhild Widvey (58) – Kulturminister

Hun har vært statssekretær i både Fiskeri- og Utenriksdepartementet, olje- og energiminister under Bondevik II-regjeringen og medlem av Høyres sentralstyre siden 2006. Karmøy-kvinnen Widvey har dessuten en næringslivserfaring som er få politikere forunt. Topptunge styreverv som Aker Philadelphia Shipyard, Akva Group, Oslo Havn, Morpol og Hitec Vison, for å nevne et fåtall av selskapene hun har hatt lederverv i. Nå er det kulturbudsjettet på 12 milliarder kroner og hele kulturpolitikken hun styrer over. Hun er trygg og solid i jobben, men turte ikke å røre pressestøtten og la seg langflat for storforlagene når det gjaldt ny bokavtale.

11. Solveig Horne (45) – Barne-, likestillings – og inkluderingsminister

Fremskrittspartipolitikeren har hatt en eventyrlig maktreise fra butikkslakteriet til kongens bord. Etter statsrådsutnevnelsen havnet hun fort på pressens slakterbenk da gamle uttalelser om voldtekt og homofili ble hentet frem. Selv om Facebooksiden “Solveig Horne må gå” nå har over 7.000 likes, står Horne fast ved sin taburett. Det kan virke som hun har vokst i takt med kritikken som har haglet. Hun fremstår med stadig større selvtillit og har mye energi til å gjennomføre den politikken hun står for.

12. Anne Carine Tanum (59) – Styregrossist

Tanum utøver sin makt i lukkede rom og fremheves av mange tunge næringslivstopper som en glimrende styrerepresentant. I år går Tanum helt til topps som norsk næringslivs mektigste kvinne, takket være vervene som styreleder i DNB og nestleder i Oslo universitetssykehus. Tanum trår varsomt i det offentlige rom og uttaler seg sjeldent i mediene.

13. Elisabeth Aspaker (51) - Fiskeriminister

Søknaden på jobb som fylkesmann i Troms var en lite heldig entré i medienes rampelys for Aspaker. I stedet for å bekymre seg over hva hun skal gjøre når den politiske karrieren ebber ut, bør hun konsentrere seg mer om å levere på politikken. Der har nordlandspolitikeren foreløpig vært lite synlig, men hun har absolutt erfaringen, nettverket og den tunge politiske kompetansen som skal til for å skape resultater.

14. Tine Sundtoft (47) - Klima- og miljøminister

Siviløkonomen fra BI tapte kampen om ledervervet i Aust-Agder Høyre mot sin far Kristian Sundtoft i 1993. 20 år senere fikk hun en solid revansj da hun endte opp rundt kongens bord. Etter FNs siste (dystre) klimarapport lanserte miljøministeren seg selv som “omstillingsoptimist”. Hun har varslet utslippskutt i alle sektorer, men det har ikke materialisert seg i noe særlig konkret ennå.

15. Trine Skei Grande - Partileder i Venstre

Dragkampen om neste års statsbudsjett blir svenneprøven på hvor mye Venstrepolitikk Trine Skei Grande greier å få til fra sidelinjen. Grande overtok partiledelsen fra Lars Sponheim i 2010 og greide ved siste Stortingsvalg å gjenreise partiet fra katastrofevalget i 2009.

16. Olaug Svarva (56) - Adm. dir. Folketrygdfondet

Hun blir mer og mer frittalende, men ennå er det langt igjen til hun overgår sin forgjenger Tore Lindholts kraftsalver. Da fusjonen mellom Cermaq og Marine Harvest havarerte, uttrykte Olaug Svarv offentlig skuffelse, til tross for at hun talte Nærings- og handelsdepartementet midt imot. Folketrygdfondet leverte i fjor en avkastning på 15,7 prosent, den høyeste siden 2009. Svarva,som har styrt Folketrygdfondet siden 2006, leverer solid håndverk i jobben som forvalter av en av Norges aller største pengebinger.

17. Laila Bokhari (39) – Statssekretær ved Statsministerens kontor

Terrorforsker og tidligere medlem av 22. juli-komiteen, Laila Bokhari, bygger opp et såkalt sikkerhets- og beredskapselement ved Statsministerens kontor. Bokhari har en særdeles spennende bakgrunn. Hun har tidligere jobbet ved FNs Sikkerhetsråd i New York og vært rådgiver for NATO.

18. Ellen Seip (64) – Departementsråd i Arbeids- og sosialdepartementet

Den anonyme departementsråden har styrt departementet med stø hånd i snart 12 år. Seip har overordnet ansvar for blant annet NAV, Arbeidstilsynet, Riksmekleren og Statens Pensjonskasse, og hun regnes for å være både hardtarbeidende og kunnskapsrik.

19. Berit Svendsen (51) – Adm. dir. i Telenor Norge og konserndirektør i Telenor ASA

Går hun helt til topps i Telenor Group når Jon Fredrik Baksaas pensjonerer seg, får norsk næringsliv en etterlengtet kvinnelig sjef i et av landets største børsnoterte selskaper. Svendsen, som har vært i Telenor siden 1988, og er kjent for sin optimistiske væremåte og sitt gode humør og omtales gjerne som Telenor.

20. Gunn Wærsted (59) – Konserndirektør i Nordea Bank og adm.dir. i Nordea Norge

Hun gjorde lurt i ikke å henge seg på DNBs sjef Rune Bjerkes lite gjennomtenkte argument om “spleiselag” da det stormet som verst rundt bankenes voldsomme rentemarginer. Wærsted tok tvert imot til orde for at hun hadde forståelse for kundenes frustrasjon. Siviløkonomen fra BI har sittet ved roret i Nordea Bank Norge siden 2007, og hun har i tillegg globalt ansvar for konsernets “Wealth Management”. Wærsted er styremedlem i Petoro og Finansnæringens Hovedorganisasjon.

21. Elisabeth Berge (59) – Departementsråd

Som departementsråd i Olje- og energidepartementet har Berge det øverste administrative ansvaret både for departementet og forvaltningen av Petoro, som forvalter Statens direkte økonomiske engasjement. Berge er tidligere konserndirektør i Statoil og nåværende statlig representant i selskapets valgkomité.

22. Eva Hildrum (65) – Departementsråd

Eva Hildrum er den kunnskapsrike kvinnen på toppen av samferdselsdepartementets embetsverk. Mye tyder på at det er gjensidig trivsel mellom Hildrum og statsråd Ketil Solvik-Olsen. De to sies å være enige om det meste, i tillegg til at de begge elsker asfalt og statsråden gjerne lytter til sin idérike og resultatorienterte departementsråd.

23. Kjersti Løken Stavrum (45) – Sjef for Norsk presseforbund

Hun er generalsekretær i Norsk Presseforbund og hele presse-Norges vaktbikkje. I tillegg er Løken Stavrum medie-Norges aller mektigste, og kan skilte med en imponerende CV. Blant annet har hun vært avdelingsdirektør for kommunikasjon og egne kanaler i NHO, og før dette befestet hun den ene magasin- eller avisredaktørstillingen etter den andre, med stor glans.

24. Marie Benedicte Bjørnland (49) – PST-sjef

Som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste har Bjørnland den kanskje aller mest utsatte og krevende politisjefjobben her i landet. Da er det godt at den erfarne lederen har ord på seg for å stille godt forberedt og ha full oversikt. Fremsynthet og evne til å lese politiske signaler er ikke noe minus for stillingen som PST-sjef. Ei heller bred erfaring fra mange ulike nivåer.

25. Anne Nafstad Lyftingsmo (46) – Ekspedisjonssjef

Lyftingsmo er ekspedisjonssjef ved Statsministerens kontor med ansvar for departementets innenriksavdeling. Hun er lite omtalt i mediene, men sies å være en av statsministerens mest betrodde i embedsverket. Lyftingsmo er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole og var tidligere ansatt i Kommunal- og regionaldepartementet.

26. Heidi Heggenes (48) – Ekspedisjonssjef

Heggenes er ekspedisjonssjef for administrasjonsavdelingen ved Statsministerens kontor, og hadde blant annet jobben med å riste alle skjelettene ut av skapet til de kommende statsrådene i den nye regjeringen. Ellers har 48-åringen, som er utdannet jurist, også ansvaret for blant annet regnskap og budsjett i tillegg til konstitusjonelle saker, sikkerhet og beredskap.

27. Grace Reksten Skaugen (60) – Styreproff

Skaugen er både næringsdrivende konsulent og styregrossist, og har en imponerende CV. Ikke bare har hun MBA fra BI, hun er også doktor i laserfysikk. I tillegg har hun meget tunge verv i store norske selskaper, og er blant annet nesteleder i Statoil-styret, hvor hun også leder styrets kompensasjonsutvalg. Hun er styremedlem i Orkla og styreleder i Norsk institutt for styremedlemmer.

28. Ingvild Næss Stub (36) – Statssekretær

Næss Stub er nyutnevnt statssekretær for statsråd Vidar Helgesen, og har lang erfaring som politiker. Allerede i 1993 ble hun med i Europeisk ungdom, og hun var senere informasjonsleder i Europabevegelsen. Hun har også jobbet for EUs delegasjon i Norge, og under valgkampen i fjor jobbet hun for Høyres stortingsgruppe, blant annet med å skrive taler for Erna Solberg.

29. Anette Olsen (57) – Skipsrederarving

Olsen har lang fartstid i shippingbransjen som arvtager etter Fred. Olsen. Hun er i dag sjef for de to børsnoterte rederiene Bonheur og Ganger Rolf, og har sittet som styreleder i Fred. Olsen Energy siden 2004. I tillegg har Olsen en rekke styreverv i familiens investeringsselskaper og tilhørende selskaper, blant annet i NHST som bl.a. eier Dagens Næringsliv.

30. Nina Bjerkedal (61) – Ekspedisjonssjef

Siviløkonomen Bjerkedal er ekspedisjonssjef i Finansdepartementet, og har som leder for skatteøkonomisk avdeling en finger med i spillet rundt mange av de viktigste økonomiske avgjørelsene. Hun er dessuten ekspert på oljebeskatning, og har således vært en riktig brikke i spillet om å bygge Petrostaten Norge.

31. Tale Teisberg (46) – Ekspedisjonssjef

Teisberg er ekspedisjonssjef og leder av administrasjonsavdelingen i Finansdepartementet. Hun bistår dermed finansråden i den administrative styringen av departementet, og har dessuten ansvaret for å koordinere den eksterne virksomhetsstyringen mot underliggende etater som Skattedirektoratet og Kredittilsynet. Teisberg er utdannet ved Forsvarets høgskole.

32. Margareth Øvrum (55) – Statoil-direktør

Det er ingen kvinner i olje-Norge som sitter på mer makt enn Margareth Øvrum for tiden. Som konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil er hun nemlig en av nøkkelpersonene som Helge Lund er avhengig av for å få realisert sine nylige planer om 7,8 milliarder kroner i årlige effektiviseringsgevinster fra og med 2016.

33. Kristin Holm Jensen (39) – Statssekretær

Statsviter Jensen ble i oktober i fjor utnevnt til statssekretær for kommunalog moderniseringsminister Jan Tore Sanner, og kom da fra stillingen som kommunikasjonssjef i Pfizer. Før dette jobbet hun med helse- og sosialpolitisk rådgivning i Høyre i ti år, og var bl.a. politisk rådgiver for tidligere helseminister Ansgar Gabrielsen fra 2004 til 2005.

34. Vibeke Hammer Madsen (58) – Virke-sjef

Virke er næringslivets nest største arbeidsgiverorganisasjon med 17.000 medlemsbedrifter og til sammen over 220.000 ansatte. I sjefsstolen sitter Hammer Madsen, og det har hun gjort siden 2002. Men handelsnæringens øverste leder har også bred erfaring fra det private næringsliv, og innehar blant annet styreverv i VG og Kværner.

35. Hilde M. Tonne (48) – Konserndirektør i Telenor

Tonne har sittet i konsernledelsen i Telenor i tre år og er direktør for teknologi og marked. Det vil si at hun jobber med selskapets industrialisering på tvers av ulike forretningsområder og har et ansvarsområde som strekker seg langt utenfor landegrensene. I tillegg sitter hun i styret i Det Norske Veritas. Tonne, som er utdannet sivilingeniør innen petroleumsteknologi, kom til Telenor fra Norsk Hydro, hvor hun var forskningsdirektør.

36. Benedicte Staalesen (30) – Politisk rådgiver

Staalesen ble i november i fjor ansatt som politisk rådgiver for både Erna Solberg og Vidar Helgesen. Den nye jobben innbefatter at hun vil ha hovedvekt på EU- og EØS-saker, samt at hun vil være tilknyttet både Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet. Staalesen kom fra jobben som samfunnsog myndighetskontakt i Statoil.

37. Dilek Ayhan (34) – Statssekretær

Ayhan er statssekretær i nærings- og fiskeridepartementet, og er en av Erna Solbergs håndplukkede medarbeidere. Hun er utdannet dataingeniør og snakker flytende norsk, engelsk og tyrkisk, men mest kjent er Ayhan likevel som medgründer og leder for Alarga, en organisasjon som bistår norsk næringsliv i kampen om de globale og multikulturelle talentene.

38. Målfrid Bjærum (49) – Departementsråd

Bjærum er departementsråd i Arbeidsdepartementet, med særskilt ansvar for det underliggende Inkluderingsdirektoratet. Hun er utdannet cand.oecon. fra NHH og cand.mag. fra UiB, og har bred erfaring som administrativ leder, ettersom hun tidligere har jobbet både ved Statsministerens kontor og i Finansdepartementet.

39. Bente Nyland (55) – Oljedirektør

Forholdet mellom Statoil og staten er for det meste velsmurt, og i midten sitter Nyland og rådgir olje- og energidepartementet. Som direktør for oljedirektoratet har den erfarne og kunnskapsrike geologen ansvaret for å få pumpet mest mulig ut av rikdommen under havbunnen, og det gjør hun med stor myndighet.

40. Bergljot Webster (48) – Høyesterettsdommer

Webster fikk fra januar i år innvilget ett års permisjon fra stillingen som høyesterettsdommer for å arbeide på heltid som leder av Advokatlovutvalget, en stilling som gir mye makt og prestisje, spesielt i juridiske kretser. Den allsidige 48-åringen har bl.a. også erfaring som forretningsadvokat

41. Liv Gjølstad (69) – Høyesterettsdommer

Gjølstad var første kvinne til å bli oppnevnt som meglingsmann, og fjerde kvinne gjennom tidene til å bli utnevnt som høyesterettsdommer i 1988. Da hadde hun med seg erfaring som lagdommer. Hun har dessuten flere prestisjetunge verv og er blant annet medlem av Den faste voldgiftsdomstol i Haag. Gjølstad går av med pensjon i løpet av året.

42. Ingse Stabel (67) – Høyesterettsdommer

Stabel har vært høyesterettsdommer siden 2001, og er ellers en engasjert kvinnesaksforkjemper. Hun har vekslet mellom å være byråkrat og dommer, og har erfaring både som likestillingsombud, lagdommer, advokat hos Regjeringsadvokaten og underdirektør i Justisdepartementet. I dag er hun medlem av Den faste voldgiftsdomstol i Haag.

43. Toril Marie Øie (53) – Høyesterettsdommer

Øie startet karrieren i Justisdepartementets lovavdeling. Deretter arbeidet hun som førstelektor ved Det juridiske fakultet ved UiO, før hun tiltrådte som høyesterettsdommer i 2004. Øie er medlem av styret for De nordiske juristmøter, er fagredaktør i Norsk Lovkommentar og har dessuten vært med på å forfatte to lærebøker i strafferett.

44. Hilde Indreberg (56) – Høyesterettsdommer

Indreberg tok juridisk eksamen i 1987 og ble høyesterettsdommer ganske nøyaktig 20 år senere, da som den ellevte kvinnen. I mellomtiden var hun blant annet i NORAD, hun var vitenskapelig assistent ved UiO, samt avdelingsdirektør i Justisdepartementets lovavdeling. I dag er hun medlem av Den norske Dommerforenings utvalg for menneskerettigheter.

45. Kristin Normann (60) – Høyesterettsdommer

Normann ble høyesterettsdommer i 2010. Da hadde hun med seg omfattende erfaring fra næringslivet, både som partner og forretningsadvokat i Selmer og gjennom diverse tunge styreverv. Hun har også jobbet som professor ved UiO, og hun har vært lagdommer. I dag er Normann bl.a. medlem av Fagutvalget for selskapsrett og Fagutvalget for børs- og verdipapirrett.

46. Ragnhild Noer (54) – Høyesterettsdommer

Noer er den sist utnevnte kvinnelige høyesterettsdommeren i Norge, og tiltrådte stillingen for fire år siden. Hun kom da fra Borgarting lagmannsrett, hvor hun arbeidet i fem år. Før den tid var hun bl.a. seniorrådgiver i Miljøverndepartementet og dommer i Gulating lagmannsrett i tillegg til at hun jobbet i mange år hos Regjeringsadvokaten.

47. Annika Biørnstad (56) - Mediedirektør NRK

Som mediedirektør i NRK har Biørnstad et overordnet ansvar for alle kanalens sendeskjema på TV, radio og nett. Hun har også et overordnet ansvar for NRKs strategi og er redaktør for langtidsstrategien frem mot 2017. Biørnstad beskrives som en kreativ, innovativ, inspirerende, uredd og kunnskapsrik leder som stiller krav og som har stort fokus på resultater.

48. Anne Kristin Herse (55) – Departementsråd

Herse har vært assisterende departementsråd i Justis- og beredskapsdepartementet siden 2012. Hun er utdannet jurist, og jobbet tidligere som ekspedisjonssjef i sivilavdelingen i samme departement. Ellers har Herse variert og bred erfaring med juridiske problemstillinger, og har blant annet jobbet som dommer- og politifullmektig og som advokat i privat advokatfirma.

49. Trine Lise Sundnes (44) – HK-sjef

Snart ett år har gått siden Sundnes tok over ledervervet i LOs tredje største forbund, Handel og Kontor (HK), som har 65.000 medlemmer. Hun kom da fra stillingen som førstesekretær i LO. I tillegg til sjefjobben i HK er Sundnes nordisk representant i FNs arbeidslivsorganisasjon ILO, og hun besitter en rekke andre styreverv.

50. Camilla Stoltenberg (56) – Direktør for Folkehelseinstituttet

Stoltenberg er lege, forsker og øverste leder for Folkehelseinstituttet. Hun er også instituttets kontakt mot politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet. Stoltenberg har studert sosiologi og medisin ved Universitetet i Oslo og medisinsk antropologi ved University of California. I tillegg har hun en doktorgrad i epidemiologi.

51. Jane Throndsen (44) – Konstituert nyhetsredaktør i VG

Throndsen overtok i vår ansvaret for Norges kanskje tyngste nyhetsredaksjon. Før det var hun redaktør for VGs helgemagasin VG Helg. Throndsen, som opprinnelig er fra Kongsberg, kom til VG etter 18 år i Dagbladet. Der ledet hun denne avisens magasinsatsingen med stor suksess.

52. Elisabeth Hegge Tørstad (48) – Konserndirektør i DNV GL

Tørstad er sjef for 5.500 ansatte fordelt på 37 land, men med hovedkontor på Høvik. Hun sitter i DNV GLs ledergruppe og leder de nyfusjonerte klasseselskapene Det norske Veritas og Germanischer Lloyd satsing på olje og gass. Tidligere var hun teknologidirektør i DNV GL.

53. Hadia Tajik (30) – Justispolitisk talskvinne for Ap

Journalist, jurist og politiker. Da Jens Stoltenberg i 2012 utnevnte henne til kulturminister, var hun ikke bare tidenes yngste statsråd. Tajik var også den første muslimske. Nå er hun i opposisjon og har rollen som justispolitisk talskvinne for Ap. I tillegg er hun en het kandidat som nestleder i Jonas Gahr Støres nye ledergruppe for Ap.

54. Hege Gjessing (42) – President i Legeforeningen

Gjessing ble i 2011 valgt til president i Den norske legeforening. Hun skulle i barndommen bli misjonær, men ble isteden anestesilege. Hun har tidligere arbeidet i Sudan for Leger Uten Grenser. Før hun ble president for landets leger satt hun også som sentralstyremedlem i Den norske legeforening og hun var leder for Yngre legers forening.

55. Peggy A. Hessen Følsvik (53) – Førstesekretær i LO

Følsvik ble i fjor enstemmig valgt inn som ny førstesekretær i LO, og kom da fra stillingen som første nestleder i Handel og Kontor – et verv hun har hatt siden 2004. I tillegg til å være en del av LO-ledelsen er Følsvik også styremedlem i Forbrukerrådet.

56. Hanne Skartveit (48) – Politisk redaktør i VG

Skartveit har vært politisk redaktør i VG siden 2009, og er en kommentator som det blir lyttet til. Før hun ble redaktør hadde hun lang fartstid som journalist i avisen. Og før hun begynte hos VG i 1999, var hun i Arbeiderbladet (Dagsavisen). Skartveit er utdannet statsviter og jurist, og har tidligere mottatt SKUP-diplom.

57. Mette I. Wikborg (51) – Ekspedisjonssjef

Wikborg er ekspedisjonssjef i Nærings- og fiskeridepartementets eierskaps avdeling. Fra 2002-2003 var hun medlem av Skauge-utvalget, som utarbeidet forslag til ny skattereform. Wikborg har jobbet som universitetslektor ved Universitetet i Oslo, hun har vært Fulbright-stipendiat ved Harvard University, rådgiver i Finansdepartementet og konsulent i McKinsey.

58. Christine B. Meyer (50) – Direktør for Konkurransetilsynet

Professor, statssekretær, finansbyråd, helsebyråd og ikke minst: landets første kvinnelige konkurransedirektør! Meyer har uten tvil en av Norges mest imponerende CVer. Den siste tiden har hun satt foten ned for NorgesGruppen og ICAs samarbeidsplaner. Meyer er gift med tidligere statsråd og nå NHH-professor Victor Norman.

59. Ellen Arnstad (48) – Sjefsredaktør Se og Hør

Henne-gründer Ellen Arnstad ble i 2012 ny sjefredaktør i Norges største ukeblad Se og Hør. Siden har hun tradisjonen tro for redaktører i sladrebladet fått både kongelige og andre kjendiser på nakken. Opplaget faller, men Se og Hør er fortsatt en maktfaktor i norsk offentlighet. Arnstad har også jobbet for Allers, Akers Avis, Norsk Ukeblad, Billedbladet NÅ og som frilansjournalist i TV Norge.

60. Trude Måseide (46) – Kommunikasjonssjef ved SMK

Sjefen for statsministerens kommunikasjon. Kommunikasjonssjefene i de ulike departementene er med på møter med den politiske ledelsen der politikken utformes. Måseide ved Statsministerens kontor er den mektigste av dem alle siden hun også har en finger med i spillet når alle de andre kommunikasjonssjefene ansettes, hun briefer journalister og leder møtene når spinndoktorene samles. Det er ny regjering, men spinnes må det fortsatt.

61. Jorunn Berland (58) – YS-leder

Berland ble i fjor enstemmig valgt til ny YS-leder. YS består av 21 forskjellige forbund med til sammen rundt 230.000 medlemmer fra alle sektorer i arbeidslivet. Berland har blant annet bakgrunn fra Finansforbundet – et av de største forbundene i YS – hvor hun var forbundsleder i ti år.

62. Elin Østebø Johansen (59) - Norges ambassadør til WTO

Østebø Johansen er Norges ambassadør til Verdens handelsorganisasjon (WTO) og EFTA, og har det siste året dessuten ledet hovedrådet, WTOs øverste beslutningsorgan i Genève. Hun har hovedfag i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo, og har erfaring fra både Nærings- og handelsdepartementet og Utenriksdepartementet, hvor hun var ekspedisjonssjef.

63. Tone Rønoldtangen (60) – Leder for LO Stat

Rønoldtangen er leder i LO Stat, som sammen med LO Kommune er et to karteller i LO. Hun er dessuten fast medlem i LOs sekretariat. Tidligere jobbet hun som hovedkasserer i Norsk Tjenestemannslag. Ellers er bakgrunnen noe uortodoks: Rønoldtangen har nemlig jobbet til sjøs, først som byssepike, senere som radiooffiser før hun ble ansatt hos Forsvaret i Harstad.

64. Grethe Gynnild Johnsen (54) – Direktør i NRK

Gynnild Johnsen er leder for vel 1.000 ansatte i NRKs Distriktsdivisjon, som omfatter all programproduksjon utenfor Marienlyst. Hun er dermed sjef for alle distriktskontorene, i tillegg til NRK Tyholt i Trondheim. Johnsen som opprinnelig er fra Bø i Vesterålen har hatt en rekke reporter og lederstillinger i NRK. Blant annet som nyhetsredaktør.

65. Anne Merethe Bellamy (51) – Direktør i Finanstilsynet

Bellamy er direktør for markedstilsyn og medlem av ledergruppen i Finanstilsynet. Hun har ansvaret for å følge opp at både aktørene i aksjemarkedet så vel som revisorer og eiendomsmeglere oppfører seg ordentlig. Hun har jobbet i Finanstilsynet siden 1996, og er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

66. Vibeke Fürst Haugen (45) – Programdirektør i NRK

Fürst Haugen er programdirektør for NRKs Marienlystdivisjon, som har om lag 1.000 medarbeidere og som er landets største produksjonsmiljø. Hun har ansvaret for programavdelingene Sport, Dokumentar og samfunn, Kultur, Ung, Super og Arkiv og research. Fürst Haugen har jobbet i NRK siden 1994, og var tidligere redaktør for NRK Super og programutvikler.

67. Elisabeth Stenwig (61) – Advokat for Regjeringsadvokaten

Stenwig sitter i ledergruppen hos Regjeringsadvokaten, statens advokatkontor i sivile saker. I tillegg er hun medlem av Domstolsadministrasjonens styre. Stenwig er dessuten oppnevnt som særskilt meglingskvinne for lønnsoppgjørene hvor hun bistår riksmeglingsmannen.

68. Cecilie Ask (51) – Juridisk direktør i Finanstilsynet

Ask er juridisk direktør og medlem av ledergruppen i Finanstilsynet. Hun har travle dager med å sørge for at finans-Norge følger gjeldende lover og regler. Tidligere har hun hatt en rekke tunge styreverv, og var medlem av finanskriseutvalget som leverte sin utredning til Finansdepartementet i 2012.

69. Helje Solberg (47) – VG-redaktør

Med en far som var mangeårig sjefredaktør i Østlendingen og 17 til 18 aviser på frokostbordet hver morgen, var ikke Helje Solberg det minste i tvil om hvilken yrkesretning hun ville velge. Karrieren startet hun som sportsslusk i lokalavisen Østlendingen. Noen år senere vant hun SKUP-prisen, og i dag er hun redaktør i VG. Nå med ansvaret for VGTV.

70. Else Bugge Fougner (69) – Advokat

Else Bugge Fougner er høyesterettsadvokat og partner i advokatfirmaet Hjort og gjør seg kanskje særlig bemerket innen arbeidsrett, hvor hun kom på en 10. plass i Finansavisens årlige advokatkåring. I tillegg har hun en rekke styreverv, blant annet i Aker Kværner Holding, Protector Forsikring og Kommunalbanken

71. Siri Teigum (52) – Advokat

Dette er kvinnen som slår alle gutta i konkurranserett, ifølge Finansavisens siste advokatkåring. Siri Teigum sitter på et av de fremste bordene på Norges Bank-middagen, leder bedriftsforsamlingen i Norsk Hydro og valgkomiteen i samme selskap og er blant annet styremedlem i Transparency International og Norsk Forening for Europarett.

72. Elisabeth Grieg (54) – Skipsreder

Elisabeth Grieg er en av få kvinnelige norske skipsredere og \ en profilert kvinne innen norsk næringsliv. Hun er deleier i Grieg Group og administrerende direktør i datterselskapet Grieg International. Bergenskvinnen har en rekke styreverv i Grieg-sfæren og er i også styremedlem i SOS Barnebyer.

73. Astrid Nøklebye Heiberg (78) – Statssekretær

Det ble et sterkt comeback i politikken for Astrid Nøkleby Heiberg da hun som 77-åring i fjor høst ble spurt om bli statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Kvinnen, som har bakgrunn som professor i psykiatri, har hatt en rekke sentrale verv i Høyre i flere tiår. På 1990-tallet var hun i mange år president i Norges Røde Kors.

74. Anne Grethe Erlandsen (57) – Statssekretær

Anne Grethe Erlandsen er nok en statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet med tung bakgrunn fra helsevesenet. Hun er utdannet sykepleier og har mange år på baken både som i ulike operasjonelle stillinger og mer administrative, som direktør for kommunikasjon og samhandling ved Sykehuset Østfold, en jobb hun nå har permisjon fra.

75. Lisbeth Normann (54) – Statssekretær

Nok en sykepleierutdannet statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Lisbeth Normann har vært oversykepleier på både Rikshospitalet og Aker universitetssykehus, hvor hun også har vært helsefaglig direktør. 54-åringen, som har fire barn, har også direktørerfaring fra helse i KPMG og som samfunns- og gavesjef i Gjensidigestiftelsen.

76. Cecilie Brein-Karlsen (32) – Statssekretær

Denne FrP-kvinnen er statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet og kom fra jobben som rådgiver i Burson-Marsteller. Brein-Karlsen er primært utdannet innen økonomi, men har stort sett jobbet innen politikken og har til tross for at hun kun er 32 år rukket å være byråd for helse og omsorg i Oslo kommune.

77. Liselott Kilaas (55) – Direktør i Aleris og styregrossist

Liselott Kilaas har en finger med i spillet på alt fra renter til helse. Som medlem i hovedstyret i Norges Bank har hun til en viss grad påvirkning på renten og sågar forvaltningen av Oljefondet. Hun er administrerende direktør i landets største private helseforetak Aleris, og har tidligere hatt en rekke ledende stillinger.

78. Hilde Merete Aasheim (55) – Hydro-direktør og styregrossist

Hilde Merete Aasheim holder seg med edle metaller i en mannsdominert industri. Hun er konserndirektør i Hydro for forretningsområdet primærmetall. Ved siden av er hun også styremedlem i Hydro Aluminium og i Yara. 55-åringen er også nestleder i styret i Norsk Industri.

79. Tove Storrødvann (62) – Generalsekretær i Akademikerne

62-åringen er generalsekretær i Akademikerne, som er Norges hurtigst voksende arbeidstakerorganisasjon, og svært aktuell i disse lønnsforhandlingsdager. Storrødvann er også medlem av Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene og styremedlem i Storebrand Livsforsikring.

80. Kirsten Idebøen (51) – Sparbank 1-sjef

Kirsten Idebøen har vært administrerende direktør i Sparebank1 Gruppen i en årrekke. Hun har i tillegg styrelederverv i SpareBank 1 Skadeforsikring, SpareBank 1 Livsforsikring, SpareBank 1 Gruppen Finans og ODIN Forvalting. I tillegg sitter hun i valgkomitéen i Norske Skog og er styremedlem i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO)

81. Helga Pedersen (41) – Politiker

Finnmarkingen Helga Pedersen er nestleder i Arbeiderpartiet. Hun er også stortingsrepresentant, første nestleder i Kommunal- og forvaltningskomiteen og i Valgkomiteen. Hun var fiskeri- og kystminister i Jens Stoltenbergs andre regjering. Da var hun regjeringens yngste medlem.

82. Dagrun Eriksen (42) – Politiker

Dagrun Eriksen er første nestleder i KrF. Hun har markert seg sterkt i debatten om reservasjonsretten for leger. Var tidligere stortingsrepresentant. Har jobbet som barnehageassistent, lærervikar og skoleassistent før hun ble heltidspolitiker. Eriksen har også bakgrunn som styremedlem i organisasjonen Menneskeverd og Blå Kors.

83. Marthe Styve Holte (64) – Helsetopp

Dette er melkebonden som endte opp som styreleder i Helse Midt-Norge, og hun kom på ingen måte til dekket bord. Tidligere helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen hadde like godt avskjediget hele det gamle styret da Styve Holte ble bedt om å overta roret for en av de tøffeste jobbene i Midt-Norge.

84. Kjerstin Braathen (43) – DNB-direktør

43-åringen ble utnevnt til konserndirektør for bedriftsmarkedet Norge i DNB i fjor. Tidligere har hun ledet Shipping, Offshore og Logistics (SOL) i Oslo. Kjerstin Braathen har også erfaring fra Hydro Agri International.

85. Benedicte Schilbred Fasmer (48) – Konserndirektør

Schilbred Fasmer forvalter til daglig ti milliarder kroner i regi av å være direktør for Forretningsutvikling og kapitalmarked i den statsdominerte kapitalforvalteren Argentum. Siviløkonomen, som i fjor ble kåret til Norges fremste kvinnelige styreledertalent, har også gjort seg bemerket i sine styreverv i blant annet Oslo Børs og Oslo Børs VPS.

86 Bente Landsnes (56) – Børsdirektør

Landsnes er administrerende direktør på Oslo Børs, styremedlem i Verdipapirsentralen, samt styreleder i VPS Clearing. Selv om Oslo Børs i skrivende stund setter stadig nye rekorder, mister den både makt og markedsandeler. Dermed må tidenes første kvinnelige sjef for børsen også i år ta flere skritt ned på maktstigen. Landsnes har tidligere jobbet som direktør i DNB.

87. Cathrine Meland (44) – Ekspedisjonssjef

Meland er ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet med hovedansvar for videreutvikling og finansiering av spesialisthelsetjenesten. Meland er cand.polit. i statsvitenskap fra Universitetet i Bergen, og har blant annet tidligere vært underdirektør i finansavdelingen i Finansdepartementet.

88. Kari Sønderland (60) – Ekspedisjonssjef

Sønderland ble i 2002 oppnevnt som ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet, nærmere bestemt ved helserettsavdelingen. Som det fremgår av navnet, har denne avdelingen ansvaret for de aller fleste lover og forskrifter som ligger under departementet, herav pasientrettighets-, pasientskade-, helseforetaks-, biobank-, tilsyns- og helsepersonell-loven.

89. Merete Smith (54) - Generalsekretær Advokatforeningen

Smith er generalsekretær i Advokatforeningen, advokatenes profesjons og interesseorganisasjon i Norge. Foreningen har i skrivende stund rundt 8.000 medlemmer, men det ulmer blant mange i organisasjonen. Smith er også styremedlem i Juristenes Hus og Juristenes Utdanningssenter. Før hun tiltrådte som generalsekretær i 2003 var hun konstituert lagdommer i Borgarting lagmannsrett.

90. Eli Gunhild By (51) – Forbundsleder

By er leder for Norsk Sykepleierforbund, Norges eneste landsomfattende fagorganisasjon for autoriserte sykepleiere, spesialsykepleiere, jordmødre, helsesøstre og sykepleierstudent. Hun jobber dermed for interessene til Norges fjerde største fagforbund med over 90.000 medlemmer. By har tidligere vært nestleder i Unio.

91. Anne Lindmo (44) – Journalist

Hun er programleder på NRK, og talkshowet Lindmo er selve flaggskipet på statskanalen lørdag kveld. Lindmo har en mastergrad i radio fra University of London, og har vært i NRK siden 1994, først med radio og senere TV. Hun har stukket av med flere gjeve priser, deriblant Gullruten for beste kvinnelige programleder for Store studio. Hennes sterke stemme i offentligheten gir mye makt.

92. Gunhild A. Stordalen (35) – Miljøforkjemper

Stifter og styreleder for Stordalen Foundation, og initiativtager for EAT – hvor hun nå har fått med seg Bill Clinton, Jonas Gahr Støre og Ole Robert Reitan i et globalt initiativ for å bekjempe livsstilssykdommer og miljøskadelig matproduksjon. Stordalen er utdannet lege med doktorgrad i patologi og ortopedi, og har et glødende engasjement for klimaendringer og helse. Har etter hvert opparbeidet seg et imponerende nettverk i inn- og utland.

93. Susanne Sollid Kaluza (32) – Redaktør

Etter ti år som journalist i Dagbladet sa hun opp stillingen og satset alt på å bli heltidsblogger. Det bar frukter, og tidligere i år ble det kjent at Kaluza er ny redaktør for Egmont Hjemmet Mortensen-eide Foreldre.no. Hun skal fortsette arbeidet med bloggen, i kombinasjon med redaktørjobben. Kaluza har også markert seg i mediedebatten om designerklær til barn og abortspørsmålet. Antagelig er hun den som har bidratt mest til at regjeringen snudde i synet på fastlegers reservasjonsrett.

94. Marianne Heien Blystad (56) – Advokat og styregrossist

Heien Blystad er advokat i advokatfirmaet Ro og Sommernes og utdannet siviløkonom fra handelshøyskolen BI. Hun er i tillegg styremedlem i Eksportfinans og Opera Software, samt i en rekke andre selskaper. Ved siden av alt dette er hun også daglig leder og styremedlem i eiendomsselskapet Spencer Holding og Songa Shipping.

95. Birgitte Jordahl (49) – Statssekretær

Ved regjeringsskifte i fjor bykset ringreven Jordahl opp fra stillingen som byrådssekretær for byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo kommune, til jobben som statssekretær ved Kunnskapsdepartementet. Hun har også tidligere vært politisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe med ansvar for familie-, kultur- og mediepolitikk.

96. Sigrun Elisabeth Vågeng (63) – Direktør SIFO

Vågeng er direktør i Statens institutt for forbruksforskning, og er oppnevnt som leder for ekspertutvalget som skal gjennomgå NAV. Målet er å avbyråkratisere etaten til beste for brukerne og å hjelpe flere fra trygd til arbeid. Hun er også nestleder i styret til Helse Sør-Øst og tidligere administrerende direktør i KS. Vågeng har bred bakgrunn fra norsk organisasjons- og samfunnsliv, og har tidligere blant annet vært direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

97. Maria Hoff Aanes (37) – Statssekretær

Hun ble i fjor utnevnt til statssekretær i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Hoff Aanes kom fra stillingen som NHO-rådgiver, og var i perioden 2006 til 2012 politisk rådgiver for Fremskrittspartiets stortingsgruppe i energi- og miljøsaker. Hun er også gift med Sigbjørn Aanes, som er statssekretær ved statsministerens kontor.

98. Ingrid Finboe Svendsen (52) – Direktør i Arbeidstilsynet

Hun har ansvaret for å føre tilsyn med at de rundt 180.000 virksomhetene i både privat og offentlig sektor, samt ca. 60.000 enheter i landbruket, følger kravene i arbeidsmiljøloven. Arbeidstilsynet er underlagt Arbeidsdepartementet, og omfatter blant annet Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Mattilsynet, Petroleumstilsynet og Klima og forurensingsdirektoratet.

99. Gisele Marchand (55) – Sjef i Eksportfinans

Marchand har sittet som sjef i Eksportfinans siden 2008. I tillegg sitter hun i styret i Gjensidige Forsikring, Selvaag Bolig, Eiendomsspar og Victoria Eiendom. Nylig ble Marchand saksøkt av det amerikanske hedgefondet Silver Point Capital for 560 millioner kroner i Tokyo, men dommen endte i favør av Eksportfinans.

100. Ingelin Killengren (66) – Direktør i Difi

Killengren er konstituert direktør i Difi, Direktoratet for forvaltning og IKT. Hun kom til stillingen etter to og et halvt år som departementsråd i tidligere Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Artikkeltags