Taxi-sentralen vil se på holdningene

Artikkelen er over 5 år gammel

Daglig leder i Kongsvinger Taxi, Frode Flosand, sier at telefonen ikke har stått stille siden Glåmdalen trykket den første saken tirsdag.

DEL

– Det har vært et helvete. Dere kvalitetssikrer ikke det dere setter på trykk, sier Flosand til Glåmdalen.

Han føler seg dårlig behandlet av flere medier, og at næringen og sjåførene er blitt uthengt. Han understreker igjen at de ikke deler ut løyve eller ansetter folk.

– Men Mona er i dag (fredag) blitt tilbudt jobb knyttet til Kongsvinger Taxi, noe hun har avvist, sier han.

Han føler at han har stått rakrygget gjennom stormen, til tross for at det har kommet «styggmange» ubehagelige henvendelser. Men han har også fått støtteerklæringer fra flere som mener saken er unyansert.

– Det er ikke slike holdninger i Kongsvinger Taxi, det er kanskje forskjellige holdninger her som alle plasser, men ikke generelt, sier Flosand. Han minner om at næringen er en stor integreringsarena med mange flerkulturelle ansatte. Kongsvinger Taxi har tidligere sett på holdningene blant taxisjåførene, og vil gjøre det igjen.

Flosand understreker igjen at tatere ikke er uønsket ved taxisentralen.

– Det er ikke en slik generell holdning i taxinæringen her, påpeker han.

Taxilederen sier også at han ikke har mottatt noen politianmeldelse ennå. Nå håper han at stormen vil roe seg.

– Jeg har fått telefoner fra Bergen til Stavanger, Trondheim og Tromsø. Kona mi fikk en trussel fra Australia, sier han.

– Jeg har sittet 30 timer i telefon de siste tre dagene. Det har heldigvis roet seg ned nå. Men det har vært et helvete.

Flosand forteller at drosjesjåfører i byen både har fått støtteerklæringer og følt seg uthengt som rasister på grunn av medieoppslagene.

Han har mistet tilliten til pressen og journalister etter alle oppslagene, og føler at taxinæringens tilsvar til Gustavsens påstander ikke har kommet godt nok fram.

– Det er veldig synd, sier han.

Artikkeltags