Tante Sofie i førersetet

Sidsel Gro Mobrenna

Sidsel Gro Mobrenna Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Før kommunevalget hadde ikke tanken på å bli varaordfører streifet Sidsel Gro Mobrenna NETTMØTE |

DEL

NETTMØTE | Møt Sidsel Gro Mobrenna i nettmøte - tirsdag 30. oktober fra kl.13:00 - send inn spørsmål nå!

Ingen skal imidlertid være i tvil om at den pliktoppfyllende 65-åringen er innstilt på å gjøre en god jobb.

Det er det vi er valgt til av innbyggerne, sier 65-åringen. Tanken var at hun skulle sitte i formannskapet også etter dette valget, slik hun har gjort i tre perioder tidligere. Det politiske dramaet i Eidskog endte imidlertid med både formannskapsplass og varaordførerstilling etter hvert som saken rundt Asle Lorch-Falch og Eidskog Frp begynte å rulle i forrige uke.

Tror på enkeltmennesket

På samme måte ble hun kastet inn som gruppeleder for Høyre den gangen hun startet den lokale politiske karrieren for litt over 12 år siden.

- Samfunnsengasjert som jeg er, ble jeg spurt om å bli politisk aktiv. Blant annet etter å ha engasjert meg i skolen den tiden ungene gikk der, sier Mobrenna.

At hun valgte Høyre har sammenheng med partiets fokus på enkeltmennesket.

- Jeg tror alle mennesker ønsker å klare seg mest mulig på egenhånd dersom det legges til rette for det. Derfor Høyre, sier Mobrenna.

Det politiske dramaet i Eidskog anser hun nå for å være over.

- Kommunestyret er valgt. Det som måtte være av interne stridigheter i Frp er noe de får ordne opp i internt, sier Mobrenna, som anses for å ha vært formannskapets og kommunestyrets vaktbikkje i tiden Ivar Skulstad og Ap-regimet har rådd i Eidskog.

Alltid godt forberedt til de politiske møtene. Ofte med et spørsmål eller en bemerkning/tilføyelse på lur når saker er oppe til behandling.

Skulstad kalte henne sågar eidskogpolitikkens svar på Kardemomme bys tante Sofie under det konstituerende kommunestyremøtet sist mandag.

- Det er Ivars styrke. Han kan få sagt ting på sin måte, sier Mobrenna.

Hun hadde slett ikke noe mot å bli kalt tante Sofie, før hun føyer til:

- Hvis jeg er tante Sofie, så er nok Ivar Skulstad politimester Bastian, sier hun med et smil.

Et liv i bil

Etter å ha viet hele sin yrkesaktive tid til Telenor, sluttet hun i jobben for noen måneder siden. 23 mil med daglig pendling til salgsjefjobb på Fornebu begynte å tære på.

- Det ble minst fire timer i bil hver eneste dag. Arbeidsdagen startet før 06.00 om morgenen. Ofte var jeg ikke hjemme før ved 19-tiden om kvelden, forteller hun.

Ikke at hun misliker å ha et høyt aktivitetsnivå. Hun må ha mange jern i ilden skal hun fungere, men nå kan den pliktoppfyllende damen kanskje bruke sene kvelder og nattetimer på annen sengelektyre enn pinlig nøyaktig lesning av politiske dokumenter.

Å lese er nemlig Sidsels store hobby. Kombinert med musikk.

- Siden jeg har vært i New Orleans sier det seg selv at jazz er favoritten, men jeg kan høre på alt. Bortsett fra hardingfele, der går yttergrensen.

Født og oppvokst på Vestmarka som hun er, flyttet hun tilbake etter å ha vært borte i perioden 1962 til 1978. Den gangen etter å ha fått jobb i Telenor i Kongsvinger. Omorganisering sendte henne imidlertid ut i pendlertilværelsen.

- Det har gjort at fristelsen til å dra til hytta vi hadde ved Vinjeveien i Østerdalen ikke har vært like stor. Det ville blitt for mye bilkjøring. Det var en vemodig beslutning, men for en tid tilbake valgte vi å selge hytta nettopp av den grunn, sier Sidsel.

Der kunne også mannen Jan Einar drive rypejakt.

Nå er det slutt på rypejakta. Familiens irske setter fungerer mest som turkamerat når Sidsel er ute i skog og mark i nærområdet på Vestmarka.

Ellers trives varaordføreren godt og omgås venner i selskapligheter. Hun kunne godt tenke seg å bruke enda mer tid på å reise. Korte turer utover de feriene hun bruker å ha.

Artikkeltags