Gå til sidens hovedinnhold

Streifskudd på ulv

Artikkelen er over 7 år gammel

Ulven kom på 33 meters hold, og det ble løsnet et skudd. Ulven gjorde et rundkast før den forsvant.

Jaktlaget på Vestmarka i Åsnes fikk en ulv på post lørdag morgen.

Først passerte den en post på 120 meter. På neste var det drøye 30 meters hold, og da ble det løsnet skudd.

– Det tyder på at dyret er truffet høyt og at skuddet har sneiet ryggen. Det er tatt prøver av blod og hår som er funnet på stedet. Ulven gjorde et rundkast før den kom seg opp og forsvant, og det tyder på at den ikke er alvorlig skadd. Avstanden på drøye 30 meter er helt forsvarlig, sier Stein Arne Brendryen hos Statens Naturoppsyn i Hedmark.

Søkte med hund

Øyvind Gotehus, seniorrådgiver hos fylkesmannen i Hedmark forteller at det ble gjort søk med hund i flere timer etter den skadde ulven. Etter tre-fire kilometer mistet hunden sporet, og det tyder på at ulven har sluttet å blø.

– Ulven blir ikke farlig selv om den er skadd, slik som bjørnen blir. En ulv vil trekke seg unna og være alene, sier Gotehus.

Ulvejakta i Åsnes går ut tirsdag klokken 12.00, og Gotehus vet ikke om det blir gitt forlenget tillatelse. Han har allerede fått signaler fra jaktlaget om at det blir søkt om forlenget fellingstillatelse.

Forsvunnet fra området

Ifølge Gotehus er det ikke funnet kadavre etter sauer som er tatt etter lørdag morgen, og det tyder på at ulven har forsvunnet ut av området.

Jaktlaget ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til ordfører Ørjan Bue. Som igjen henviser til fylket ettersom han akkurat har kommet hjem fra ferie.

Kommentarer til denne saken