Per-Erik StømnerPer-Erik Stømner"/> Per-Erik StømnerPer-Erik Stømner"/> Gå til sidens hovedinnhold

Storsmugler tatt igjen

Artikkelen er over 10 år gammel

Svensken ble natt til mandag tatt med over 3800 liter øl og 300 liter vin.

Natt til torsdag 30. september kom den svenske statsborgeren kjørende på fylkesvei 241, den såkalte «sukkervegen» mellom Bjørkelangen og Charlottenberg.

Den gang ble han tatt med 4.000 liter øl og 300 liter vin på tilhengeren, noe som er det hittils største beslaget av øl i landet.

Natt til mandag sto Tollvesenet igjen på grenseovergangen ved «sukkervegen» og på veien kom den samme svensken kjørende med bil og tilhenger.

Bak i bilen og på tilhengeren fant tollerne tilsammen 3.801 liter øl og 300 liter vin, som er årets nest største beslag og dermed har den svenske storsmugleren notert seg med to rekorder i år.

– Det var ingen stor dramatikk i pågripelsen. Vedkommende kom kjørende med en stor bil med tilhenger og da blir man kontrollert når man kommer kjørende midt på natten, sier kontorsjef Morten Nystuen ved Tollvesenet i Kongsvinger.

Nystuen forteller at beslaget har en verdi på 237.000 kroner i unndratte avgifter.

Etter pågripelsen ble mannen overlevert til politiet på Romerike, som tar seg av den videre etterforskningen mot mannen.

– Jeg vet ikke eksakt hva som vil skje videre, men det vil bli tatt ut tiltale mot mannen, sier politiadvokat Tonje Tønder i Romerike politidistrikt.

– Det at mannen gjentar sine handlinger og fortsetter smuglingen, vil være en skjerpende omstendighet i tiltalen, forteller hun.

Den svenske statsborgeren satt mandag i politiets forvaring og det var usikkert når han eventuelt vil bli løslatt.

– Slik det ser ut er det lite trolig at mannen vil bli framstilt for fengsling, sier Tønder.