Stopp i ulvejakta

UTVIDER LISENSKVOTEN: Lisenskvoten for ulvejakt er økt med fire dyr. Nå er imidlertid lisensjakta inntil videre stoppet, etter felling av ulv i Rendalen i går.FOTO: PRIVAT

UTVIDER LISENSKVOTEN: Lisenskvoten for ulvejakt er økt med fire dyr. Nå er imidlertid lisensjakta inntil videre stoppet, etter felling av ulv i Rendalen i går.FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 5 år gammel

Kvoten for lisensjakt på ulv er økt med fire nye dyr, men jakta er stoppet.

DEL

Det har rovviltnemndene i Hedmark og Akershus, Østfold og Oslo bestemt.

Noen jakt blir det imidlertid antakelig ikke før 7. mars.

Onsdag ble det nemlig skutt ei ulvetispe i regi av Statens naturoppsyn i Rendalen, og dermed er lisensjakta også inntil videre stoppet. Sporing av flere ulver i beiteutsatte områder nord i Hedmark, spesielt i Rendalen, var årsaken til at en nå øker kvoten.

– I utgangspunktet foreslo vi en økning på kvoten med to dyr. Det var imidlertid før det ble skutt én ulv i Nord-Odal sist uke, samtidig som det ble påkjørt og drept en ulv i Åsnes, sier Ståle Sørensen ved Fylkesmannens miljøvernavdeling.

Kvote på fire dyr

I høst gikk rovviltnemndene inn for at kvoten for lisensjakt, som varer fram til 31. mars, skulle være på fire dyr. Én ulv ble skutt i Tynset før nyttår.

Med de to dyrene som ble skutt og påkjørt sist uke, var det kun én ulv det kunne jaktes på fra den opprinnelige kvoten, inntil ulvetispa ble skutt onsdag. Etter dette ble jakta stoppet i hele Hedmark.

– Det ble lagt inn tidssperre til 7. mars. Blant annet i forhold til behandling av eventuelle klager, sier Sørensen.

For noen dager siden gikk Miljødirektoratet inn for at et ulvepar med tilhold i traktene ved Sølen i Rendalen skulle tas ut utover ordinær lisensjakt.

Det var den ene av disse ulvene som ble felt fra helikopter onsdag.

Komplisert regnestykke

Ifølge Sørensen skal begge disse ulvene telle med i totalkvoten for lisensjakt som nå skal være på åtte dyr.

Felles også den andre ulven i Sølen i nær framtid, vil det være igjen tre ulv på lisenskvoten når det igjen gis grønt lys til lisensjakt.

Artikkeltags