Stolt av å representere Nord-Odal i norsk finale til Miss Universe

FORBILDE: - Vi skal være forbilder for norske jenter, være friske og sunne og prestere godt, sier Martine Rødseth Hjørungdal.

FORBILDE: - Vi skal være forbilder for norske jenter, være friske og sunne og prestere godt, sier Martine Rødseth Hjørungdal. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hun er en av 15 jenter i den norske finalen i Miss Universe. Det krever mer av Martine Rødseth Hjørungdal enn at hun er vakker.

DEL

Sunn og frisk. Ikke syltynn eller full av silikon. Med hjerte og hjerne. Slik er det jentene i den norske finalen av Miss Universe skal framstå. Martine Rødseth Hjøringdal er blant 15 jenter som kom videre i konkurranse med 105 andre som også gjerne vil bli Miss Universe.

– Dette er noe jeg kan stå for. Å konkurrere i Miss Universe krever en innsats på mange områder.

Jeg må promotere meg selv og blogger mye. Det gjøre frivillig arbeid og skaffe meg oppdrag.

Om jeg ikke kommer videre til den internasjonale finalen, har jeg lært utrolig mye underveis.

Jeg har aldri vært med på noe lignende tidligere og har aldri jobbet som modell. Men jeg hadde lyst til å forsøke noe helt nytt, og syntes dette var en spennende utfordring.

Dersom jeg kommer videre fra den norske finalen i Kragerø den siste helga i juni, vil jeg være glad og stolt over å få representere Norge og Nord-Odal, sier Martine.

Skal være forbilde

22-åringen er en stolt representant for hjembygda si.

– Som finalist skal du være et forbilde for norske jenter. Du må aldri glemme hvor du kommer fra. Jeg er stolt av å komme fra Nord-Odal, sier hun, som flyttet hjem fra jobben som reiseleder på Tenerife før påske.

Nå venter kurs for å bli flyvertinne fra slutten av april.

Tida fram til finalen i juni skal Martine bruke godt. Skrive blogger, promotere seg selv på sin Facebookside og jobbe for å skaffe oppmerksomhet og stemmer.

– Det er uvant å snakke for seg selv på denne måten, og krever at jeg tar et steg ut av komfortsonen. Som reiseleder er jeg vant med å snakke for større grupper, men dette krever mer av meg.

– Hva skal du bruke dette til?

Uansett tenker jeg at dette er en god erfaring å ta med seg videre. Nå handler det om å være god rollemodell for andre norske jenter.

Om jeg kommer videre, kan det gi meg oppdrag ute i verden. Jeg liker å reise, så vi får se.

Om jeg ikke kommer videre til den internasjonale finalen, har jeg skaffet meg mye ny og nyttig erfaring.

– Missekonkurranser har ikke bare godt rykte på seg. Får du noen reaksjoner?

Ingen negative kommentarer

– Ingen har sagt noe om dette til meg personlig. Det kan vel hende at det kommer kommentarer til min familie og venner, men det har de beskyttet meg mot.

Selv føler jeg ikke at dette er konfliktfylt for meg. Miss Universe har en høy etisk standard, og skal bidra til å sette kvinner i et godt lys.

Å være pen, er ikke nok for å nå opp her. Det krever at du har kunnskap om deg selv, om landet ditt og om samfunnet, at du kan ta på deg oppdrag og gjøre en innsats for andre. Poengfordelingen som gir plassering, sørger for dette.

Martine ler når vi spør om hva mamma synes om missegreiene:

– Mamma er en god støtte for meg. Hun var nok mer bekymret da jeg som 18-åring flyttet til Egypt for å jobbe som reiseleder.

Stemme med sms

70 prosent av poengene som avgjør, må deltakerne sanke før finalen. De siste 30 kommer fra dommerne selve finalehelga.

Det krever at Martine henger i stroppen, men presseomtaler, blogger, sponsoroppdrag og frivillig arbeid. Det er catwalk-kurs og fotosessions.

Aktiviteten på Facebook er viktig, og det samme er antallet stemmer Martine greier å sanke gjennom stemmegivning fra publikum via sms.

– Stem gjerne på meg! Det gjør du gjennom å skrive MISSU 6 og sende til 1963. På Facebook-profilen min kan du lese mer om alt dette, sier Martine Rødseth Hjøringdal.

http://www.missuniversenorway.no/

FAKTA

Miss Universe

Internasjonal skjønnhetskonkurranse som arrangeres av Miss Universe Organization.[1][2][3]

Konkurransen ble grunnlagt i 1952 i California, USA av kleskjeden Pacific Mills. I 1996 overtok den kjente amerikanske forretningsmannen Donald Trump rettighetene til konkurransen etter å ha vært eid av blant andre Kayser-Roth og Gulf+Western.[4][5]

Miss Universe Organization, som arrangerer konkurransen, er et partnerskap mellom det amerikanske TV-selskapet NBC og Donald Trump, og har hovedsete i New York, USA. Organisasjonens president er Paula Shugart. Miss Universe Organization arrangerer også Miss USA, hvis vinner representerer USA i Miss Universe; og Miss Teen USA.

Norge har vunnet konkurransen én gang, med Mona Grudt i 1990.

kilde: wikipedia

Artikkeltags