TV 2 sikret seg Premier League-rettighetene til 2022

Manchester City feiret seriegullet etter 2017/18-sesongen. Nå kan TV 2 feire at de skal fortsette å sende ligaen i Norge. (Foto: NTB scanpix)

Manchester City feiret seriegullet etter 2017/18-sesongen. Nå kan TV 2 feire at de skal fortsette å sende ligaen i Norge. (Foto: NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

TV 2 har kjøpt rettighetene til å sende engelske Premier League frem til sommeren 2022.

DEL

– Alt før vi får kastet oss inn i første VM-takling på TV 2 kommer denne scoringen fra 40 meter! Akkurat nå er jeg så glad som jeg kan bli! Fire år til med Premier League på TV 2, skriver programleder for Premier League-sendingene, Jan-Henrik Børslid, på Twitter.

TV 2 har hatt de norske Premier League-rettighetene siden 2010.

– Siden 2010 har vi bygget opp en sportsredaksjon med engasjerte og dyktige medarbeidere, og et splitter nytt studio i Bergen. Det betyr mye for oss at vi nå får muligheten til satse videre de neste fire årene, og gi norske Premier League-fans en enda bedre opplevelse. For alle oss i Norge som elsker engelsk fotball er dette en gledens dag, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

Prisnedgang?

Rettighetene gjelder for alle TV 2s plattformer.

– Det er stor interesse for Premier League i Norge med langvarig og lidenskapelig støtte for mange av våre klubber. TV 2 har en utmerket dekning av ligaen, og de når fotballfans med engasjerende innhold som er tilgjengelig på flere plattformer. Vi er veldig fornøyde med at samarbeidet vil fortsette i ytterligere tre sesonger, sier Premier League-sjef Richard Scudamore.

Det har vært spekulert i at TV 2 kunne komme til å miste de attraktive rettighetene til den engelske toppserien.

Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at kanalen betalte 1,8 milliarder kroner på bordet da den sikret seg tre nye sesonger med Premier League i 2015. Hvor mye kanalen har måttet ut med for å vinne budrunden denne gangen, er ikke kjent.

De britiske TV-stasjonene landet en billigere avtale enn forrige gang. Moroa endte likevel opp med å koste 49 milliarder kroner for tre år. Det var en halv milliard pund mindre enn sist.

Sterkt produkt

Tidligere har det vært spekulert i om nettgiganter som Amazon, Facebook, Netflix og Twitter kunne være interessert i rettighetene.

NENT-gruppen bekreftet tidligere denne uken at den har kjøpt de PL-rettighetene i Sverige, Danmark og Finland for perioden fram til 2022.

MTG-kanalene har hatt PL-rettighetene i Sverige og Danmark siden 2010, mens de også sikret seg det finske TV-markedet i 2016.

Engelsk fotball har stått sterkt i Norge i mange tiår. Kamper fra balløya har opp gjennom historien vært å se både på NRK, TV 2, Canal+, Janco, TVNorge, TV3 FilmNet og Supersport.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags