Sparebanken Hedmark kjøper mer av Oslo-bank

Administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark er svært godt fornøyd med at banken forsyner seg av nye markeder.

Administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark er svært godt fornøyd med at banken forsyner seg av nye markeder.

Artikkelen er over 7 år gammel

Sparebanken Hedmark er blitt største eier, og har nå 40,5 prosent av Bank 1 Oslo og Akershus.

DEL

Sparebanken Hedmark forsyner seg stadig mer av markeder som ligger utenfor det som tidligere ble betraktet som deres tradisjonelle, geografiske nedslagsområde.

I 2012 tok banken over Sparebank 1 Årnes som en naturlig forlengelse av markedsposisjonen i sørlige deler av Hedmark, og nå har altså innlandets største finanskonsern kjøpt seg opp fra 12 til 40,5 prosent i Bank 1 Oslo Akershus.

Bank 1 Oslo Akershus har 280 ansatte og 16 filialer i sitt område. Forretningsvolum skal i følge banken være på 40 milliarder kroner.

Riktig strategisk

– Våre markedsområder grenser mot Oslo og Akershus og dette er den mest befolkningsrike delen av Norge. Å styrke SpareBank 1 i det sentrale Østlandsområdet er viktig, ikke bare for Sparebanken Hedmark, men for hele SpareBank 1-alliansen, sier administrerende direktør Richard Heiberg i Sparebanken Hedmark.

Bank 1 Oslo Akershus får ny hovedeier i Sparebanken Hedmark, men eierstrukturen forblir helt lik. Det er banker i Sparebank 1-gruppen i flere regioner, samt LO, som fortsatt eier Bank 1 Oslo Akershus.

Sparebanken Hedmark har kjøpt sine aksjer fra SpareBank 1 SR Bank, SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 Nord-Norge. Alle disse vil fortsatt ha en eierandel igjen i selskapet.

– Vi mener dette er en god og lønnsom investering, og ser det som strategisk riktig og viktig å ta et større ansvar for å utvikle Bank 1 Oslo Akershus videre, sier Heiberg.

Største eier

Sparebanken Hedmark overtar en vesentlig del av de tre regionbankenes eierandeler og blir dermed største eier i Bank 1 Oslo Akershus AS med 40,5 prosent av aksjene.

LO og tilknyttede forbund eier etter en rettet emisjon 29,9 prosent, SamSpar-bankene 15,2 prosent, SpareBank 1 SR-Bank 4,8 prosent, SpareBank 1 SMN 4,8 prosent og SpareBank 1 Nord-Norge 4,8 prosent.

Artikkeltags