Seks babyer mellom to og åtte måneder plasker fornøyd rundt i vannet, trygt støttet av en forelder. Det er babysvømming på Kongsbadet og instruktør Therese Larsen er i gang med å vise forskjellige måter en kan holde babyen i vannet.

– Nå skal vi lære barna å bruke beina i vannet. Vi legger en leke foran babyen, og så støtter vi overkroppen slik at de kan bruke beina til å komme seg framover mot leken. Pass på at dere hele tiden holder barnet i bevegelse.

Stemningen i bassenget er harmonisk og avslappet. Det er andre gang denne gjengen er i bassenget, men babyene ser allerede ut til å være ganske komfortable med vannet.

Bare kos

Her foregår alt på barnas premisser, forteller Larsen.

– Det er bare kos og moro med barn i vann. Det er sang, og lek og samspill mellom foreldre og barn. Hovedmålet er at barna skal bli trygge i vannet, sier hun.

Lek og nærhet

Babysvømmingen er for barn fra to til åtte måneder. Her fokuserer de mest på lekeaktivitet, med vekt på nær kontakt mellom foreldre og barn.

For de litt eldre har svømmeklubben et eget tilbud som bygger videre på aktivitetene fra babysvømmingen. På småbarnssvømmingen for barn mellom to og fire år foregår aktiviteten mer på barnas premisser, og gjennom lek og moro kan de lære dykking, hopp, stup og etter hvert også å kunne redde seg selv dersom de skulle falle uti vannet.

Synger

Gjengen i bassenget har samlet seg rundt instruktøren.

– Nå kjører vi barna fram til bassengkanten. Så setter vi barna opp på kanten, og synger «Lille Trille» med overgang til de «Små froskene», hvor barna blir dratt ut i vannet mens dere løfter dem opp og ned.

Barna pludrer litt seg imellom, mens foreldrene beveger dem rundt i bassenget.

– Dette er noe helt annet å gjøre for foreldre og barn, og slett ikke bare for mødre.

Sosialt

– Man kommer seg ut og treffer andre. Ikke minst er det en glimrende arena for sosialisering. Barna blir vant til å leke med andre barn, og båndet mellom foreldre og barn blir ytterligere styrket, forteller instruktør Therese Larsen mens hun følger med på hva som skjer på vannet.