Faren, som er i 50-årene, er domfelt for vold en rekke ganger tidligere, og mottok sin åttende voldsdom etter raidet på Flisa i august i fjor. Hans da 16,5 år gamle sønn er ikke domfelt tidligere.

Far og sønn hadde vært på besøk hos en kamerat da de havnet i klammeri med noen lokale gutter på et matsted på Flisa. Det var mye folk på stedet, og eldstemann var hissig og høylytt inne på spisestedet. Han kom i munnhoggeri med ei jente. En kamerat av jenta blandet seg inn i diskusjonen, og etter hvert kom jentas kjæreste og stilte seg i mellom partene for å roe dem ned. Da slo ålesundkaren, slik at jentas kjæreste havnet på gulvet. Sønnen kom så inn og skulle hjelpe faren og sparket mot mannen som lå nede. Jenta, som forsøkte å skille kamphanene, fikk seg et slag med en gipset arm.

Ålesundkaren dyttet også til en annen åsnesmann slik at sistnevnte falt over ende og slo hodet mot et bord. Da han reiste seg opp, slo den eldste mannen ham flere ganger i hodet. Resultatet ble sykemelding i tre uker.

Faren forklarte i retten at han hadde vært ute på toalettet. Da han kom inn igjen, så han at sønnen hadde havnet i klammeri, og forsøkte å dra ham med seg ut for å unngå mer bråk. Dette stemmer overhodet ikke med vitneforklaringer som er gitt i retten, og retten har heller ikke trodd på mannens forklaring.

I tillegg til fengselsstraff på faren og 90 timer med samfunnsstraff på sønnen, må sønnen betale litt over 10.000 kroner for skader han påførte en bil han slo i. Det ble krevd erstatning fra mannen som ble sykmeldt av voldshandlingen, men faren slipper å betale både erstatningen og oppreisningen.