Slått av Nes og Helgøya

Verdt et besøk?: Flisa har verdens lengste trebru og en av Norges bredeste avenyer, Kaffegata.

Verdt et besøk?: Flisa har verdens lengste trebru og en av Norges bredeste avenyer, Kaffegata. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Flisa og Magnor var begge alternativer til TV2s God Morgen Norge, men ble til slutt slått av Helgøya og Nes i Ringsaker.

DEL

Annenhver fredag presenterer det populære morgenprogrammet fem steder i hvert fylke som velges ut etter originalitet og interesse.

I God morgen Norges uhøytidelige fylkeskonkurranse kom turen denne uka til Hedmark.

På TV-kanalen sine nettsider kunne publikum stemme over de fem stedene. Det stedet som fikk flest stemmer får et besøk av TV2.

Fra vårt distrikt var Magnor og Flisa valgt ut til å konkurrere. TV2 og God Morgen Norge lot leserne bestemme hvilket sted i Hedmark de skulle besøke. Flisa og Magnor lå begge godt an, men ble til slutt slått av Helgøya og Nes i Ringsaker.

  • 1. Nes og Helgøya i Ringsaker kommune (45,23% - 60.062 stemmer)
  • 2. Flisa i Åsnes kommune (41,88% - 55.613 stemmer)
  • 3. Magnor i Eidskog kommune (6,32% - 8.390 stemmer)
  • 4. Alvdal i Alvdal kommune (3,63% - 4.816 stemmer)
  • 5. Drevsjø i Engerdal kommune (2,95% - 3.913 stemmer)

Dette skrev TV2 om Magnor:

Magnor ligger like ved svenskegrensen og er mest er kjent for sitt glassverk, etablert i 1896. Her finner du også Norges eneste sofaprodusent på innlandet som får mye oppmerksomhet for sine designsofaer. Eskoleia, veien gjennom Eidskog, en av de viktigste ferdselsårene mellom Norge og Sverige. Den nevnes allerede i sagatiden og ble en viktig del av pilegrimsveien fra Europa til Nidaros.

Dette skrev TV2 om Flisa:

Flisa ligger langs Glomma, Norges lengste elv. Flisa bru er verdens lengste trebru konstruert for full trafikklast, åpnet i 2003. Verdens største tannstikker står like ved, på østsiden av brua. Kommunens tusenårssted er «Utsikten», et parkanlegg som ligger sør i hovedgaten Kaffegata i Flisa sentrum. Kaffegata er Flisas brede handlegate, ca. 1000 meter lang og en av Norges bredeste avenyer. Flisa er også porten inn til Finnskogen. Områdene har navn etter de finske innvandrerne, såkalte skogfinner som bosatte seg der på 1500-tallet og 1600-tallet.

Artikkeltags