Mansur Mahashev (43) bortførte 10. juni sine to biologiske døtre - Rajana (6) og Somaja (8) - på Masterudveien da jentene var på vei hjem til skolen til sitt fosterhjem på Austmarka utenfor Kongsvinger den 10. juni.

Siden har jentene vært sporløst forsvunnet. Men faren har lagt ut en video på internett, og det grunn til å anta at de to jentene nå er i Russland, sammen med faren som fortsatt er etterlyst internasjonalt for kidnapping. Mens jentenes biologiske mor er i Norge.

Advokat John Christian Elden som representerer faren Mansur Mahashev, bekrefter til Dagbladet at han nå har fått et nytt vedtak fra Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus.

Rajana og Somaja - har ifølge Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus - ikke har vært utsatt for mishandling eller vold hos foreldrene på en slik måte som barnevernet trodde da de fattet straksvedtaket om å fjerne barna fra foreldrene, skriver Dagbladet.

Advokat Britt Kjelleberg fra advokatfirmaet Aurlien Vordahl og Co. representerer de to barna i saken. Hun hadde ikke fått vedtaket fra Fylkesnemda før helgen.

– Jeg har ikke rukket å lese vedtaket, og da blir det vanskelig å kommentere innholdet, sier hun til Dagbladet.