Gå til sidens hovedinnhold

Skal heve nivået med "teknisk college"

Artikkelen er over 13 år gammel

Elevene kan glede seg - for nå har lærere i Glåmdal-distriktet fått mye bedre utstyr.

Lokalt næringsliv samarbeider nå aktivt med skoleverket, Høgskolestiftelsen og regionrådet for å sikre rekruttering i teknisk avanserte fag.

Teknikkcollege Sør-Hedmark er navnet på et samarbeid som allerede har sikret såvel oppgradering av teknisk utstyr og dataprogrammer som økt kompetanse for lærere ved de videregående skolene på Skarnes, i Kongsvinger og i Solør fra årets skolestart. Det gjelder fremst elektro- og TIP (Teknikk og industriellproduksjon)-fag.

Næringslivet trenger sårt rekruttering i tekniske prosesser som blir stadig mer avanserte, som automasjon og bruk av roboter i produksjonen, og det skal mye til for skoleverket å holde tritt med den rivende utviklingen. Både skoleverket, næringslivet og regionrådet samarbeider nå for å styrke utdanningstilbudet på denne sektoren.

7 sterke – alliansen av industribedrifter i Sør-Hedmark – har vært både en pådriver og en viktig bidragsyter for å sikre lokale bedrifter den oppdaterte arbeidskraften de trenger. De har gått sammen med Høgskolestiftelsen og de videregående skolene i Glåmdal i samarbeidsforumet Teknikkcollege Sør-Hedmark.

Prosjektet skal i første rekke sørge for at Glåmdal-regionen kan tilby både grunn-, videregående- og etterutdanning i samsvar med næringslivet – særlig indistriens – behov.