Se flyshow direkte!

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

<div data-qbrick-mcid="0BD15B78633375CA" data-qbrick-width="640" data-qbrick-height="360"> </div><script type="text/javascript" src="http://publisher.qbrick.com/Qbrick.Publisher.js"></script>

DEL

For 25. gang på rad arrangeres den årlige flydagen på Kjeller Flyplass. Søndag er det duket for flyfest og arrangørene håper på over 10.000 tilskuere.

Romerikes blad sender søndag hele flyshowet live fra Kjeller, og du kan følge med på det spektakulære showet også her på glomdalen.no.

Her sendes det live fra klokken 10.00.

Se hele programmet her!

– Det blir nok ikke 35.000 tilskuere som under 100-årsjubileet i fjor, men vi håper på en flydag på linje med 2011 og 2010, sier Pål Oksvang i Nedre Romerike Flyklubb.

Utsatt i tre måneder

Opprinnelig skulle flystevnet ha tatt av 2. juni, men det måtte skrinlegges etter en konflikt om profil og omfang som resulterte i at prosjektledelsen trakk seg.

– Det var en uenighet om formatet, men vi kommer samlet tilbake og sikter på en flydag i mai eller juni neste år, sier Oksvang. Til tross for at flydagen i år har take off 1. september i stedet for juni, tror ikke arrangøren det vil ha noen konsekvenser.

– Vi er allerede i gang med planleggingen av neste år og sikter mot 25 nye år med flydag på Kjeller, sier Oksvang.

Gratis

Årets høydepunkt er ifølge Flyklubben de unike veteranflyene som stammer helt fra 1930-tallet.

– Det jeg tror blir morsomst for publikum og oss andre er de fire Tiger Moths- flyene som er de eldste registrerte flyene som er restaurert til ny standard. Når flyene er så gamle, så er de verdt sin vekt i gull, sier Pål Oksvang. Flystevnet er gratis, noe veteranklubben jobber for at det skal være i all framtid.

Oksvang oppfordrer nå alle flyglade til å ta turen til Kjeller på søndag.

– Det er spennende å se flyoppvisning og det er viktig for oss å fortelle historien til Kjeller gjennom 101 år. Vi håper vi kan bevare et levende flymiljø på Kjeller i mange år framover, sier Oksvang. I tillegg til de eldste veteranflyene vil det også være fallskjermhopp, luftakrobatikk og oppvisning med Boeing Stearman. Oksvang har også to oppfordringer å komme med: – Husk hørselsvern og solkrem til de minste, og la de firbeinte være hjemme.

Om Kjeller

Kjeller var Norges første flyplass. Den første flyturen fra Kjeller fant sted 21. september 1912. Einar Sem-Jacobsen var flypionéren på Kjeller. Kjeller flyplass er også den største basen for småfly i Norge.

På Kjeller finnes en stor samling av flygedyktige veteranfly i Norge, samt flere flyklubber og organisasjoner. Flyplassen brukes av blant annet Oslo Flyveklubb og Nedre Romerike Flyklubb.

Av organisasjoner med tilhold på Kjeller er Experimental Aircraft Association, Chapter 573 Norway og Kjeller Flyhistoriske Forening.

Artikkeltags