Blodet stammer fra Janne (36). Politiets tror noe har tilstøtt den savnede

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter tips fra publikum iverksatte politiet undersøkelser i Fagerlundvegen i Brumunddal i går kveld. Politiet sperret av et større område hvor det er arbeidet gjennom natten.

DEL

Det er sikret blod på stedet og dette vil bli undersøkt opp mot savnetsaken.

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å gå nærmere i detalj om dette, opplyser politiet i en pressemelding fredag formiddag.

– Det er sikret blod på stedet, og dette vil bli undersøkt opp mot savnetsaken, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til NTB.

Etter hva RB kjenner til, skal det meste av arbeidet gjennom natten ha foregått ved Dæli gård.

Sporet ble funnet langs vegen, og ble dekket til med presenning av politiet torsdag.

Venter svar i formiddag

Han ikke si noe om hvor mye blod som er funnet. Blodet er sendt inn for analyse, og politiet venter svar på om sporene kan knyttes til savnede Janne Jemtland i løpet av fredag formiddag.

Før det er avklart, kan ikke politiet si noe om mistanken til at noe kriminelt kan ha skjedd er styrket.

– Vi jobber fortsatt bredt med saken. Ingen personer er siktet.

Kripos koblet inn

Kripos bistår det lokale politiet i etterforskningen av saken. De ble involvert før politiet ble kjent med blodsporet.

– I forbindelse med at vi hadde en person som hade vært savnet over flere dager var det naturlig å koble inn dem, sier Lillehovde van der Eynden.

Politiet oppfordrer publikum som beveget seg langs Dælivegen og Fagerlundvegen fredag morgen 29. desember til å melde fra til politiet på 02800.

Dette er saken

Janne Jemtland ble meldt savnet fra sin bolig i Brumunddal like før nyttår. 36-åringen ble sist observert i Ellefsætervegen 641 natt til 29. desember og blir beskrevet som 168 centimeter høy med slank kroppsbygning og langt mørkt hår.

Da hun forsvant hadde hun trolig på seg en boblejakke med pelskrage og et isbjørnmerke på venstre skulder. På bena hadde hun trolig blå sko.

2. januar gikk politiet ut med bilde og navn på Jemtland. Det var da lensmannen også rettet siste sikre observasjon til bopelen i Ellefsætervegen. Tdiligere hadde politiet gått ut med opplysninger om at mobiltelefonen ble sporet til sentrum av Brumunddal 05.50 29. desember, men det viste seg at basestasjonen også registrerte aktivitet utenfor sentrum. Politiet holdt da alle muligheter åpne for hva som kunne ha skjedd.

Etter utlysningen kom det inn mange tips i saken. Ringsaker Blad snakket også med Jemtlands bror, som fortalte at alt virket bra da han hadde kontakt med søsteren sin kvelden før hun ble borte.

Torsdag kveld denne uken ble det gjort funn i Fagerlundveien i Brumunddal. Funnet var tilknyttet tips i saken. HA skrev at ble det meldt om spor ved veien, som senere ble dekket til med presenning. Rundt klokken 22.45 kom en hvit varebil med krimteknikere.

Fredag morgen var politiet fremdeles på stedet med to politibetjenter som holdt vakt.

Artikkeltags