Satser på wiki

legger løypa: Audun Wangen (fra venstre) og Lars Gillund i Kongsvinger kommune får hjelp av Terje Wang og Ove Hansrud fra Glåmdal sykkelklubb.foto: thor holt

legger løypa: Audun Wangen (fra venstre) og Lars Gillund i Kongsvinger kommune får hjelp av Terje Wang og Ove Hansrud fra Glåmdal sykkelklubb.foto: thor holt

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kongsvinger kommune er i gang med å samle informasjon - din informasjon på egen internettside. HVA SYNES DU? RADIO KONGSVINGER |

DEL

Eksperimentet er inspirert av det nettbaserte leksikonet Wikipedia, og bærer navnet KongsvingerWiki-en. Denne siden skal inneholde informasjon om kjentmannstopper, kulturhistorie, turstier, fiske- og badeplasser, spisesteder og lignende.

– Målet vårt er å spre info om Kongsvinger. Hvem som helst kan bidra, forteller Lars Gillund, service- og kommunikasjonssjef i Kongsvinger kommune.

Brukerne av nettstedet tar bilder selv, legger ut informasjon om steder og knytter dette opp mot et kart, fortrinnsvis ved GPS-data.

Åpen lisens

Kartleggingen av kommunen foregår under åpen lisens. Dette innebærer at alle kan korrigere og påbygge informasjonen som foreligger. Dessuten kan alle benytte informasjonen uten å tenke på rettigheter eller kostnader.

Blant andre er Terje Wang og Ove Hansrud fra turgruppa Grand Fondo Masters of Norway, tilknyttet Glåmdal sykkelklubb, invitert for å bidra med sykkelruter og skiløyper. Førstnevnte lurer på om han trenger å bekymre seg for at Rafjellet plutselig flyttes til Ringshella.

– Alle kan korrigere informasjon som legges ut. Dersom noen sletter eller forfalsker informasjon, kan vi gå tilbake i historikken og korrigere dette. Alle kan se hvem som legger til informasjon underveis, svarer Lars Gillund.

Om få dager er Glåmdal sykkelklubbs informasjon om blant annet Speismark, Liermoen og Ringshella gratis på nettsiden. Petter Finsen står bak GPS-datene til disse rutene.

– Oversiktlig

IT-konsulent Audun Wangen i Kongsvinger kommune bygger opp og er ansvarlig for driften siden.

– Dette er ment som et oppslagsverk for turister, innbyggere og hele regionen. Derfor har vi delt siden inn i kategorier for å gjøre det hele så oversiktlig som mulig, sier Wangen.

Sidene har standardiserte overskrifter. Under disse følger informasjon om hvordan man kommer seg til stedene, terreng og rutebeskrivelse.

Dugnad

Lars Gillund understreker at det er enkelt å legge ut informasjon på siden.

– Man trenger ikke å være noen superbruker av data for å få til det her. Dessuten vil vi være tilgjengelige med å hjelpe til med å legge inn artikler og kart i oppstartsfasen, sier Gillund.

Kongsvinger kommune har vært i kontakt med både turistforeninger og ungdomsskolene i Kongsvinger for å utbedre kartleggingen.

– Dette arbeidet blir ikke ferdig med første. Dette er en langvarig satsing hvor det gjelder å legge stein for stein, påpeker Gillund.

Her finner du KongsvingerWiki!

Artikkeltags