29. juli blir tidenes første Trestokkfestival ved Skogen Restaurant på Åsnes Finnskog. De første artistene er klare, og trekkplasteret blir amerikanske Anastacia.

Tony Skjevik, vinner av «The Stream» og opprinnelig fra Dulpetorpet er en annen stjerne som har takket ja til å være med. I tillegg arbeides det for å få på plass tre-fire navn til.

Anastacia har ikke spilt i Norge på lang tid, og i fjor var det Danmark og Finland som hadde besøk av stjernen. Som slo gjennom så tidlig som i 1999 med «Not That Kind».

Fra Farmen til Skogen

Også Jarl Goli, sist kjent som Farmen-deltaker, er koblet inn i arrangementet. Han skal være konferansier og sy hele programmet sammen.

I tillegg skal han ha sin egen «stille time» med ordfører Ørjan Bue og noen lokale politikere. Han ser heller ikke bort ifra at det kan bli øksekasting borte ved jordgamma. Dette skjer dagen før festivalen.

– Jeg har dessuten veldig sansen for dikteren Hans Børli, så det skal bli plass til dette også rundt bålet. Jeg trives rundt bålet med god, lokal mat, sier Goli.

Lære av Roskilde

Danske Nils Estrup, som bor i festivalbyen Roskilde, er artistansvarlig for Trestokkfestival. Han vil bruke erfaringer fra Roskilde for å få fart på Trestokkfestivalen, og han gleder seg.

– Jeg har godt kontakt med veldig mange artister. Når jeg sier at et festivalsted er «ok», så kommer di dit. Slik gjorde jeg med Anastacia, sier Estrup.

Han ble kontaktet av Mika Vandborg i Electric Guitars for å være med på festivalutviklingen på Åsnes Finnskog, og sa ja med en gang.

– Vi snakket sammen i Los Angeles for en måned siden, og nå har vi allerede kommet så langt som at vi har bestemt festivalsdatoen. Her på Finnskogen er det identitet og tradisjon, og dette må vi få inn i festivalen. Vi blir avhengige av lag og foreninger som kan være med på dugnad, så dette vil komme mange til gode. Vi ser for oss å ta imot noen tusen publikummere, sier Estrup.

Modig stunt

Han synes det er et modig stunt som Lars Håkon Blostrupmoen gjør, etter at han kjøpte det tidligere Dæsbekken og ville utvikle stedet til noe mer. Bruce Springsteen har vært nevnt – og han nevnes igjen.

– Men først må vi få dette opp og få logistikken til å fungere. Vi er i oppbyggingsfasen, men dette skal bli bra, sier Mika Vandborg, som også gleder seg til å spille på Finnskogen.

Electric Guitars har aldri spilt i Norge tidligere, men ligger høyt oppe på danske spillelister.

– Jeg håper å få spille her mens solen går ned denne kvelden i slutten av juli, sier Vandborg.