Ros, roser og makt

OVERTAR: Herdis Bragelien ga påtroppende ordfører Niels F. Rolsdorph ei rose fra hver Ap-representant, og minnet om at de er et stort opposisjonsparti.

OVERTAR: Herdis Bragelien ga påtroppende ordfører Niels F. Rolsdorph ei rose fra hver Ap-representant, og minnet om at de er et stort opposisjonsparti. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Mandag kveld overtok Niels F. Rolsdorph ordførerklubba etter fire år borte fra politikken.

DEL

Etter fire år som Grues ordfører, trer Herdis Bragelien tilbake som opposisjonsleder for Grue Ap.

I går kveld ledet hun sitt siste kommunestyremøte for denne gang, før hun overlot klubba, stolen og ansvaret til Niels F. Rolsdorph fra Felleslista.

– Her er det mange nye ansikter, og vi har vårt konstituerende møte på FN-dagen. FN står for respekt, dialog og fred. Slik vil vi ha det i Grue også, sier Herdis Bragelien, som var med på møtet fram til varaordføreren var på plass. Da reiste hun til avslutningsmiddag etter åtte år på fylket. Åse B. Lilleåsen (Sp) er valgt til Grues varaordfører de fire kommende årene.

Ros til Herdis

– Herdis har gjort en kjempeinnsats for Grue, og hun har stått på. Det vil jeg som privatperson takke henne for, sier Niels F. Rolsdorph.

Det ble delt ut både gaver, blomster og rosende ord da Bragelien takket for seg.

– Det er synd å bytte ut en ordfører som har gjort en så god innsats for Grue, mener Roman Drazkowski, som har vært gruppeleder for Ap de siste fire årene.

Han er fortsatt med i kommunestyret, og passet på å overrekke blomster til Bragelien. Også Felleslista ga en påskjønnelse til henne. Ettersom hun er glad i lokale bedrifter og lokal kultur, ble det et fat fra Klart på Tjura.

Roser fra Ap

Bragelien selv ga både ordførerklubba, et bilde av det forrige kommunestyret og ei rose fra hver av de ni Ap-representantene til Rolsdorph. Og minnet ham på at Ap er et stort parti i opposisjon, og at de nok skal følge med på hva som skjer i politikken. Selv tar Herdis Bragelien ut gjenstående ferie for resten av året, før hun etter nyttår er tilknyttet Grue kommune, som hun er ansatt i.

– Det er godt å være tilbake som ordfører, og jeg gleder meg til å begynne å arbeide med mennesker. Jeg er innstilt på å kjøre på for fullt, og jeg håper på et godt samarbeid til det beste for Grue kommune. Jeg håper prinsipper settes til side for det beste for bygda vår, og dette blir fire spennende år, mener Rolsdorph, som nå skal i gang med blant annet budsjettarbeid og de vedtakene som er gjort i den forbindelse.

– Det blir også spennende med tanke på at hele regionen har skiftet farge, og det er ikke lenger bare rødt, sier Rolsdorph.

Artikkeltags