Restaurerer storgård

HJEM IGJEN: Steinar Grønnerud (t.v.) og Kjell Sørli har begge bodd i Oslo-området i over 20 år. Da de fikk jobb i WITO AS i fjor, flyttet begge to hjem til Eidskog igjen.

HJEM IGJEN: Steinar Grønnerud (t.v.) og Kjell Sørli har begge bodd i Oslo-området i over 20 år. Da de fikk jobb i WITO AS i fjor, flyttet begge to hjem til Eidskog igjen.

Artikkelen er over 7 år gammel

Eidskogfirmaet WITO AS kjemper om gigantordre verdt 100 millioner kroner.

DEL

Det begynte med et uthus for 16 år siden. Nå håper Tom Wiggo Bjerknes å spikre en ordre til 100 millioner kroner.

– Jo da, det har gått framover, sier sjefen sjøl.

Han grunnla WITO AS med fem-seks ansatte da han ikke rådde med å administrere alt alene lenger.

42 ansatte

I dag, drøyt 10 år etter, er det som en gang var et enmannsforetak blitt en bedrift med 42 ansatte, og mange hundre millioner kroner har passert regnskapskolonnene i låven på Gaustad mellom Skotterud og Magnor på denne tiden.

– Tallene er blitt større og større, bekrefter daglig leder Steinar Grønnerud, og ser ingen grunn til at de skal krympe med det første.

Nå er snekkerne fra Eidskog blant annet i gang med å restaurere gamle bygninger på en storgård på Østlandet.

– Hvis vi får lov til å gjøre hele jobben, vil det være verdt 100 millioner kroner, mener daglig leder Steinar Grønnerud og prosjektleder Kjell Sørli.

I så fall vil det gjøre at omsetningskurven på papirene i Brønnøysund blir enda brattere enn den allerede er.

Vasket tømmerstokker

Det er glåmdalsdistriktet og området rundt Gardermoen og innover mot Oslo som er markedet for tømrerne i Eidskog. De har nylig avsluttet snekkerjobben på prestisjeprosjektet Sundbytunet på Jessheim, der et gårdsbruk midt i sentrum er ombygd til restaurant, forretningssenter, konferansesaler, museum og gjesterom for overnatting – i den opprinnelige stilen.

– Tømmeret i låven viste seg å være så dårlig at vi like godt tok ned alt sammen og fraktet stokkene til Gaustad der vi tørket og vasket og soppbehandlet hver kvadratcentimeter. Så bygde vi låven opp igjen på nytt. Det ble fint, sier prosjektleder Kjell Sørli, og innrømmer at denne jobben er en fjær i hatten for firmaet.

Artikkeltags