Gå til sidens hovedinnhold

Kortet som er kjekt å ha

Artikkelen er over 3 år gammel

680.000 nordmenn må fornye dette kortet i år.

Europeisk helsetrygdkort hjelper hvert år tusenvis av norske turister på ferie i EØS-land. Kortet har en varighet på tre år. De 680.000 kortene som ble utstedt i 2014 må altså fornyes i år.

– Bestill kortet gratis på nettsiden vår før du drar på ferie, oppfordrer avdelingsdirektør Heidi Kvaal Djupvik ved Helfo servicetjenester. Alle i familien må ha hvert sitt helsetrygdkort.

Ved å vise fram helsetrygdkortet hos offentlig lege eller på offentlig sykehus, har du rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land på samme vilkår som innbyggerne i landet du ferierer i. Du må også betale den samme egenandelen som borgerne der.

Helsetrygdkortet gir deg trygghet for at du får nødvendig helsehjelp i alle EØS-land og Sveits. Men kortet gjelder ikke i Tyrkia og i den tyrkiske delen av Kypros, da disse ikke er EØS-land. Der er det kun reiseforsikring som gjelder.

– Vi anbefaler at alle også har en privat reiseforsikring, blant annet fordi helsetrygdkortet ikke dekker hjemtransport, sier Kvaal Djupvik.

Kortet dekker selvsagt heller ikke tyveri av eiendeler på reisen.

(ANB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.