Privat jaktlag klart

Kan bli en løsning: Det private jaktlaget Aurskog-Høland Rovviltlag ønsker å bistå distriktet vårt med skadefelling. Gunnar Gundersen (H) vil gjerne slippe til private.

Kan bli en løsning: Det private jaktlaget Aurskog-Høland Rovviltlag ønsker å bistå distriktet vårt med skadefelling. Gunnar Gundersen (H) vil gjerne slippe til private. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Gunnar Gundersen (H) vil slippe til private skadefellingslag på rovdyr i Hedmark. I Aurskog-Høland står et slikt lag klare til å bistå. DISKUTER SAKEN!

DEL

– Vi opprettet Aurskog-Høland Rovviltlag allerede i juni. Så langt er vi sju stykker som er med i et interimsstyre, forteller Odd Granås.

Han er en av de sju som skal sitte inne med mye kompetanse på rovdyrjakt; spesielt bjørn. Mange av dem har nemlig i en årrekke vært på bjørnejakt i Sverige og er der nå om dagen på jakt.

Vil bistå i vårt distrikt

Flere av medlemmene har også vært med på lisensjakt på ulv her i Norge, og mener de vil kunne bistå i skadefelling. Også i glåmdalsdistriktet.

– Vi har mye erfaring fra jakt i Sverige, vi har medlemmer og hunder som er godkjent i Sverige til også å drive ettersøksjakt på bjørn, forteller Granås.

I sommer er det gitt over 40 fellingstillatelser på ulv og bjørn som har tatt husdyr i områder der beitedyra skal ha fortrinnsrett, også i glåmdalsdistriktet.

Kun én ulv og én bjørn er blitt skutt av kommunale rovviltjaktlag.

Derfor mener stortingsrepresentant Gunnar Gundersen at det kanskje er på tide å slippe til slike private skadefellingslag med personer med stor kompetanse og interesse for rovviltjakt.

– Jeg sier ikke at de kommunale rovviltjaktlagene gjør en dårlig innsats. Snarere tvert imot. Men slik det er nå, fungerer det ikke, sier Gundersen.

– Vi ser for oss forskjellige måter å kunne bistå på. Det være seg alt fra opplæring av jegere og hunder til å være med på jakt selv med de kommunale skadefellingslagene. Vi mener vi til og med kan være kommuners eget kommunale skadefellingslag dersom noen kommuner måtte ønske det, sier Granås i Aurskog-Høland Rovviltlag.

BLI MED I DEBATTEN OM PRIVATE SKADEFELLINGSLAG!

Artikkeltags