Det går fram av en opptelling som nettstedet «Sagt i salen» har foretatt for Dagbladet. Den opprinnelige eidskogingen og mangeårige SV-representanter for Hedmark har følgende kommentar: – Jeg er ikke valgt på Stortinget for å holde kjeft, sier hun til Dagbladet.

Andersen, som har sittet sammenhengende på Stortinget de siste 20 årene, er ikke bare den representanten som har vært flest ganger på talerstolen. Hun er faktisk suverent mest taletrengt. Mens Andersen har vært på talerstolen 1.072 ganger de siste fire årene, har representanten på 2.-plass, Senterpartiets Per Olaf Lundteigen, tatt ordet 857 ganger.

På de neste plassene følger Kjersti Teppe fra Sp (821), Rasmus Hansson fra MFG (766) og Heikki Eidsvoll Holmås fra SV (660).

– Jeg er ikke valgt på Stortinget for å holde kjeft. Så lenge jeg er der, så slipper de ikke unna med det. Jeg vet godt hvorfor jeg er på Stortinget. Jeg skal være en stemme til dem som verken har makt eller penger, som ellers ikke blir hørt, sier Andersen til Dagbladet.

I bunnen av lista finnes det ingen opposisjonspolitikere. Der er det åtte fra Høyre og to fra Frp.

Ingen fra Arbeiderpartiet er på topp ti.

Dette er ikke første gang en politiker fra Hedmark gjør seg gjeldene på toppen av «resultatlistene» på Stortinget. Tidligere stortingsrepresentant Per Roar Bredvold (Frp) fra Åsnes var i flere år den som stilte flest spørsmål under «Stortingets spørretime» – av mange kalt «Brev hjem til velgerne».