Tre pågrepet for dopingbruk

BESLAG: Jetmund Fure (til venstre) og Kristian Berg ved Kongsvinger politistasjon med dopingmidlene som ble beslaglagt.

BESLAG: Jetmund Fure (til venstre) og Kristian Berg ved Kongsvinger politistasjon med dopingmidlene som ble beslaglagt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Tre personer er siktet for bruk av dopingmidler etter en politiaksjon i Kongsvinger-området forrige uke.

DEL

(Glåmdalen) Politiet aksjonerte mot tre forskjellige adresser i Kongsvinger og pågrep tre personer som alle var mistenkt for å bruke dopingmidler i tilknytning til trening. Mens de tre mistenkte satt i politiavhør, ble det gjennomført ransaking i deres boliger. Det ble fangst alle steder. De tre har innrømmet både oppbevaring og bruk av ulovlige dopingmidler.

– Voksende miljø

– Vi er skikkelig i gang med målrettet og systematisk innsats mot dopmiljøet i distriktet, og vi har fått et klart inntrykk av at dopingmisbruken knyttet til trening er langt mer omfattende enn vi forventet da vi satte søkelyset på dette i høst. Vi ser på aksjonen i forrige uke som en liten aksjon mot miljøet i Kongsvinger, og vi tenker at vi kun har sett toppen av isfjellet. Dopingmiljøet i distriktet er voksende, sier politibetjent Jetmund Fure ved Kongsvinger politistasjon.

Kristian Berg, fungerende leder for narko- og vinningsavsnittet, utdyper: – Bruk av dopingmidler ser dessverre ut til å være større enn vi forventet. Det vil utvilsomt bli flere aksjoner i tida som kommer.

Ransaket boliger

De tre personene som ble pågrepet i forrige uke er menn i alderen 20 til 30 år. Mens karene satt i avhør, gjennomførte politiet ransakelse i deres boliger. Det ble funnet ulovlige dopingmidler hos alle tre, både i pilleform og i form av væske for injeksjoner. Alle de tre har erkjent oppbevaring og bruk av dopingmidler.

– Det er snakk om kjente dopingstoffer som utelukkende er ment for bygging av muskler i tilknytning til trening, sier Fure.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si så mye om omfanget av beslagene som ble gjort i forrige uke, siden de tre sakene fortsatt er under etterforskning. Fure og Berg vil heller ikke røpe hvordan de tre har fått fatt i de ulovlige dopingmidlene.

Strafferammen for anskaffelse, oppbevaring og bruk av dopingmidler er fengsel i inntil to år. For grove tilfeller er strafferammen inntil seks års fengsel.

Aksjon «Rent senter»

Tidlig i høst gikk det lokale politiet og Antidoping Norge ut med en invitasjon til lokale treningssentre om å bli med i aksjonen «Rent senter». Bakgrunnen var at bruk av dopingmidler i forbindelse med trening er et økende problem i Norge. Fem lokale treningssentrene meldte seg på; Eidskog Aktiv, Avancia Sport Club i Kongsvinger, Crossfit Kongsvinger, Puls Kongsvinger og Family Sports Club i Sør-Odal.

Politiet understreker at ingen av de tre som ble pågrepet i forrige uke er knyttet til disse sentrene.

– Søk hjelp i tide

– Vi ser allerede en trend der folk som bruker dopingmidler vender seg bort fra de treningssentrene som er med i dette samarbeidet, og heller søker til sentre som ikke har tatt avstand for bruk av doping. Det er på en måte bra, for det viser at aksjonen «Rent senter» har noe for seg. Vi oppfordrer andre treningssentre til å bli med på kampanjen, det er slett ikke for sent, sier politibetjent Berg, som også anbefaler dopingtelefonen til Antidoping Norge.

– Dopingmidler er skumle saker å putte i kroppen. Man blir avhengig. Når du ringer dopingtelefonen kan du helt anonymt få hjelp til en vei ut av misbruket, eller du kan melde fra om forhold du misliker. Vi vil prioritere kamp mot bruk av dopingmidler i forbindelse med trening høyt også i tida som kommer, sier Berg.

Artikkeltags