Plass til 2000 tilskuere

LØFT: Prosjektleder Ole Gudmundsen tror ny ishall blir et løft for hele kommunen.FOTO: OLE-JOHNNY MYHRVOLD

LØFT: Prosjektleder Ole Gudmundsen tror ny ishall blir et løft for hele kommunen.FOTO: OLE-JOHNNY MYHRVOLD

Artikkelen er over 8 år gammel

Den nye ishallen i Kongsvinger bygges kloss inntil fotballbanen, og tribunen bak søndre mål blir en del av hallen. SI DIN MENING!

DEL

– Vi ser for oss et fint bygg, og dette vil bli et løft for byen og for ishockeyen, sier Ole Gudmundsen i eiendomsenheten i Kongsvinger kommune (KKE).

Gudmundsen er prosjektleder for den nye ishallen som skal bygges på Gjemselund, og i går sendte han og kommunens innkjøpssjef Trond Sommer hele anlegget ut på anbud.

Godkjent for toppserien

Før ett år er gått skal ny storstue for ishockeyfolket til mer enn 50 millioner kroner stå klar til bruk på Gjemselund.

Inntil den nye ishallen står klar 1. juli neste år må den gamle gjøre tjeneste for isfolket og alle andre som har Kongshallen som tilholdssted for sine aktiviteter. Men fra og med juli 2012 er det ny ishall som gjelder, og kommunen har satt krav om at det nye isbygget skal være godkjent for spill i eliteserien.

Isbinge for de yngste

– Det ville være veldig dumt å bygge en splitter ny ishall uten å ta høyde for at byens hockeylag kan bli å finne i den øverste serien, sier Ole Gudmundsen og Trond Sommer, og kan by på flere nye tilbud i ny hall.

  • Plass til 2000 tilskuere, derav minst 1000 sitteplasser.
  • Totalkostnad: 50,6 millioner kroner, etter at konsulenter og arkitekter har fått sitt.
  • Lengde: 89,95 meter. Bredde: 48 meter.
  • Krav om universell utforming, blant annet egne tilskuerplasser for rullestolbrukere.
  • Ishallen får ingen bakside. Alle fasader skal være like viktige.
  • Egen isbinge for de yngste.
  • Kafé. styrkesal og kontorer i 2. etasje.

Må rive klubbhus

Arkitektlaget har laget en skisse for hvordan den nye ishallen skal se ut, men både Gudmundsen og Sommer presiserer at dette bare er et utgangspunkt.

Den nye ishallen skal oppføres i to etasjer og vil få et samlet areal på 4700 kvadratmeter. Dermed vil den legge beslag på hele arealet mellom søndre mål på bane 1 og litt ut i bane 2. Bane 2 må flyttes noe sørover, nærmere Ole R. Gjems veg. Ishallbygget vil også kreve at deler av det gamle klubbhuset må rives, i første omgang gjelder det den delen som inneholder peisestua. En «korridor» fra Gjemselund-porten til fotballstadion er det eneste som får plass på det nye hallområdet.

Artikkeltags