Terje SundbyTerje Sundby" /> Terje SundbyTerje Sundby" /> Gå til sidens hovedinnhold

- Pant treet

Artikkelen er over 12 år gammel

Få juletreet fjernet uten å løfte en finger. DISKUSJON!

  • Legg igjen din kommentar i bunnen av artikkelen!

Elever fra Tråstad ungdomsskole skal nemlig samle inn penger til skoletur til Polen. Og i tillegg til de tradisjonelle pengeinnsamlingsmåtene, som kake- og loddsalg skal elevene ved Tråstad utpå nyåret i gang med en litt spesiell form for dugnadstjeneste.

De kommer nemlig hjem til folk å henter det gamle juletreet.

– Dette har vi skikkelig troen på, sier Ivar K. Hoff, en av foreldrene.

Juletrepant

Fra mandag 5. januar vil omtrent alle av de 90 elevene ved 10. trinn på Tråstad ungdomsskole reise rundt omkring til byens boligfelt med en blinkende traktor.

Mandag er de i området Skriverskogen og Langeland, mens Tråstad og Glåmlia står for tur på tirsdagen. Onsdagen er det sørsiden av Glomma som kan nyte godt av de kreative elevenes juletrepant.

– Vi syns dette er veldig smart. Alle har jo juletre, og alle må jo bli kvitt det utpå nyåret, sier Bianca Eckbo, som sammen Ola Gjermund Nyvold, Stian Øiseth, Ragnhild Hoff og Mina Foss, er en av de dugnadsvillige 10.-klassingene ved Tråstad.

De innrømmer at det var foreldrene som kom på ideen, men mener deres engasjement var viktig for at ideen nå blir satt ut i live.

– Kan ta 1000 juletrær

En av de ivrige foreldrene som skal bidra med traktor er Ivar K. Hoff.

– Vi mener vi har kapasitet til å ta omtrent 1000 juletrær, sier han.

Når juletrepant-gruppen kommer vil det være en følgebil i front med blinkende varsling, Deretter vil traktoren komme sammen med rundt 90 skoleelever.

Alt for at 10.-klassingene skal få reise til Polen i slutten av april neste år.

– Dette blir en litt annerledes dugnad. Kalle det gjerne juletrepant, sier Hoff.