Hedmark politidistrikt fikk melding fra politiet i Romerike klokka 07.36 tirsdag morgen. De hadde forsøkt å stoppe en bil i Eidsvoll, men måtte til slutt gi opp.

– Bilen kjørte i retning Nord-Odal. Den passerte Gullverket før den fortsatte sørover mot Sand, forklarer operasjonsleder Trond Ola Berg ved Hedmark politidistrikt.

I bilen satt det to personer, en 27 år gammel mann fra Sandefjord og en 24 år gammel mann fra Nes.

Politihelikopter

Bilen, som var en hvit Ford Escort, kjørte videre på fylkesvei 24, gjennom Skarnes sentrum og ut på fylkesvei 175.

– Vi forsøkte å stoppe bilen på Sander med veisperring. Spikermatte ble lagt ut, men bilen kjørte på et jorde og unngikk spikermatten, sier operasjonsleder Berg.

Flere politibiler deltok i biljakten. Og klokka 07.50 ble også et politihelikopter koblet inn.

– Takket være helikoptret hadde vi god kontroll på bilen hele veien, sier Berg.

Bilen kjørte videre til Galterud før ferden stoppet ved Grevlinghaugen, vest for Storbørja. De to mennene ble pågrepet av politiet klokka 08.30.

– De to mennene ble overlevert til Romerike politidistrikt. Bilen var for øvrig stjålet, sier Trond Ola Berg.

Rygget på politibil

Lensmann Egil Solberg i Nord-Odal var med på biljakten. Etter at bilen svingte av og kjørte Heibergvegen ble det mer dramatikk.

– Bilen kjørte på skogsbilveiene, og til slutt til en blindvei. Da stoppet den og vi trodde at alt var over. Men plutselig brårygget bilen og smalt inn i fronten på en politibil, som fikk en del skader, forteller Solberg, som karakteriserer biljakten som lettere dramatisk.

– Det er klart at de kjørte hensynsløst og tok en del sjanser. Men alt i alt så gikk det bra til slutt, understreker han.

Politiførstebetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor forteller at en av deres biler har skader i fronten etter politijakten.

– Minst en gang stanset bilen som ble forfulgt og rygget rett inn i en av våre patruljer. Politibilen fikk noen småskader i fronten, men ikke store skader, sier førstebetjenten til rb.no.

Den 27 år gamle sjåføren mistenkes for kjøring i påvirket tilstand.

Etterforskning

Omstendigheter i saken gjør at den blir etterforsket ved Nes lensmannskontor, opplyser politiførstebetjent Håvard Bue ved Nes lensmannskontor.