Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 12. februar.

DEL

Mann slått og kuttet med kniv i Oslo

En mann fikk slått ut flere tenner og ble kuttet i hånden med kniv i Oslo natt til tirsdag. To personer er pågrepet.

Politiet vet heller ikke om det er noen forbindelse mellom de involverte, men fornærmede er kjent av politiet fra før.

Erna Solbergs ektemann har fått kreft

Like før jul fikk statsminister Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes beskjed om at han har kreft, skriver Se og Hør. Han har fått fjernet flere ondartede flekker. Kreften ble oppdaget etter at Finnes fikk et blødende sår i pannen.

– Ordet kreft er jo alltid noe som man blir skremt av, sier statsministeren, som ikke legger skjul på at hun er bekymret.

Trolig shutdown-enighet

Republikanere og demokrater i Kongressen sier de «i prinsippet» er enige om en budsjettavtale som omhandler USAs grense. Detaljene i avtalen vil ikke bli gjort kjent før tirsdag. Dette ble kjent like før Donald Trump talte på et velgermøte i El Paso mandag kveld.

Kongressen har budsjettfrist til midnatt fredag for å unngå en ny nedstengning av det amerikanske statsapparatet.

– Fortsatt Khashoggi-granskning

USA gransker fortsatt drapet på den saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi, framholder USAs utenriksminister Mike Pompeo, ifølge Reuters.

President Donald Trump ignorerte Kongressens frist fredag om å slå fast hvem som beordret drapet på Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul 2. oktober i fjor. 10. oktober viste Senatet til amerikansk menneskerettslov og ga presidenten 120 dagers frist til å fordele skyld og straff.

Ap vil ha strengere handlingsregel

Ap vurderer å stramme inn handlingsregelen for å hindre politikere i å bruke for mye av oljepengene som skal sikre framtidige pensjoner.

For to år siden ble regelen strammet inn slik at taket på oljepengebruk i statsbudsjettet gikk fra 4 til 3 prosent av oljefondets verdi. Finanspolitiker Fredric Bjørdal (Ap) mener det må ytterligere skjerping til, skriver Dagsavisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken