Nødetatene rykket ut da det kom melding om at det brant i en sveisevogn i tunnelen. Ved 3.20-tiden opplyser Oslo politidistrikt at arbeiderne hadde evakuert seg selv, og at ingen personer var kommet til skade.

– Vi har fått bekreftet at alle er ute, og det er ingen personskader. Men brannvesenet sier det brenner ganske kraftig i den vognen. Tunnelen er også ganske røykfylt, og det kommer røyk ut på Helsfyr-siden, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til NTB.

Beboerne i området er blitt bedt om å lukke vinduene.

Eksplosjon

Det er flasker med propan og acetylen på sveisevognen, som står rundt 300 meter inne i tunnelen.

Like før klokken 4 opplyser politiet på Twitter at en eller flere flasker har eksplodert. Det førte blant annet til at flere glassruter på Helsfyr T-banestasjon ble blåst ut, men ingen personer kom til skade i forbindelse med dette.

Ved 4.30-tiden opplyser politiet at brannvesenet vurderer det som for farlig å sende folk inn i tunnelen. Røyken er avtagende, men det er fortsatt ikke klart hvordan det ser ut på brannstedet. Situasjonen beskrives som uavklart.

 

Full stans

– Dette er en alvorlig brann, og det blir full stans i trafikken forbi brannstedet mandag. Avganger østfra vil snu på Brynseng, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB.

Rett over klokken 5 opplyser Sporveien på Twitter at det ikke blir T-banedrift mellom Brynseng og Tøyen. Det settes opp busser på denne strekningen.

I en pressemelding klokken 5.45 opplyser Sporveien at T-banens line 4 er innstilt. Linje kjører mellom Holmenkollen og Majorstuen. Linje 2 kjører mellom Østerås og Hasle, mens linje 3 går mellom Kolsås og Storer. Linje 5 kjører mellom Sognsvann og Vestli, som normalt.

Bruk alternativer

Løren stasjon er også stengt. Johansen oppfordrer folk til å følge med i reiseplanleggeren og på ruter.no.

– Det blir oppdatert så raskt som mulig, sier pressevakten, som har en klar oppfordring før morgenrushet:

– Dersom du har alternative måter å reise på, så bruk dem.

Brannstedet ligger mellom Oslo sentrum og T-banens base på Ryen, men Sporveien sier de skal klare å få nok materiell på plass i nettet fra sine andre baser.

Avkjøringen fra E6 mot Grenseveien er også stengt på grunn av brannen, opplyser Statens vegvesen på Twitter.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.