Odølingen Martine kan bli Norges representant i Miss Universe

BRED STØTTE: Martine Rødseth fra Nord-Odal har fått bred støtte for valget sitt, både fra venner og familie.

BRED STØTTE: Martine Rødseth fra Nord-Odal har fått bred støtte for valget sitt, både fra venner og familie. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Martine Rødseth fra Nord-Odal kjemper om å bli Miss Universe Norway.

DEL

Helt siden Nord-Odal-jenta Martine Rødseth var liten har hun beundret jentene som har hatt mot til å være med på en konkurranser som Miss Universe. Nå har hun selv funnet motet og meldt seg på konkurransen.

– Det å få muligheten til å konkurrere og være representant for Norge i en så stor internasjonal konkurranse, tror jeg vil være utrolig lærerikt. Selv har jeg aldri turt å melde på, men i år luftet jeg ideen for noen av mine nærmeste, som støttet meg og pushet meg til å gjennomføre det, sier hun.

– Et vanskelig valg

De siste tre årene har Rødseth bodd og jobbet som reiseleder i Bulgaria, Thailand, Spania og Egypt. Nærmere sommeren begynner hun på kurs for å bli flyvertinne.

Hun vedgår at det var et vanskelig valg hun måtte ta, men er klar på at man må prøve noe nytt for å lære nye ting.

– Det var vanskelig for meg å ta valget, for dette er noe som er helt utenfor min egen komfortsone, men noen ganger er man nødt til å prøve noe nytt, for å lære noe nytt, understreker Rødseth.

Totalt er rundt 120 jenter påmeldt, og 1. april vil mellom 10 og 15 finalister bli valgt ut. Så langt har Rødseth møtt fem av de andre jentene og hun venter tøff konkurranse.

– De var noen virkelig fantastiske jenter, så jeg vet at konkurransen er tøff, men nå som jeg er påmeldt, har jeg også gått inn for å gjøre mitt beste, og i tiden fremover, kommer jeg til å øve på det jeg vet dommerne ser på i en eventuell finale, forteller jenta fra Nord-Odal.

Får bred støtte

Det er slik hun holder motivasjonen oppe og samtidig utvikler seg på de aktuelle områdene.

Så langt har hun fått mange positive tilbakemeldinger på deltakelsen og med bred støtte fra både venner og familie, håper hun på det beste.

– Jeg har blitt positivt overrasket over tilbakemeldingene jeg har fått i forhold til konkurransen. Vi måtte lage vår egen facebookprofil, og jeg var jo redd for ikke å få noe støtte der, men både familie og venner har stilt opp og hjulpet meg for å få følgere på siden. Jeg er utrolig takknemlig for at flere i hjembygda støtter opp også, sier hun.

Til tross for stor konkurranse fra de andre påmeldte, har hun en drøm om å få tittelen «Miss Universe Norway».

– Hvis jeg vinner konkurransen i år, ville det vært som en slags surrealistisk drøm gikk i oppfyllelse. Jeg hadde blitt utrolig glad, og ville gjort mitt absolutt beste for å representere Norge og Nord-Odal, forklarer hun.

Artikkeltags