Gå til sidens hovedinnhold

«Nye» Kongsvinger krematorium åpnet

Artikkelen er over 19 år gammel

– Jeg synes vi har fått veldig mye for de 1,9 millionene kroner vi fikk bevilget, og det er med stolthet jeg kan si at vi har holdt oss innenfor de rammene vi har hatt. Og nå har vi fått et krematorium som også gir plass til 160 mennesker ved bisettelser og begravelser.

Det var en stolt administrasjonssjef Torodd Myhrhaug som i går kunne ønske velkommen til den offisielle åpningen av det restaurerte og utvidede Kongsvinger krematorium. Han understreket nødvendigheten av omfattende reparasjoner og det store behovet for bedre plass og det å pynte opp i seremonirommet.

– Kongsvinger krematorium første byggetrinn ble bygget tidlig på 1970-tallet, og trinn to skulle komme litt senere. Nå har vi kommet dit, og det siste året har vi arbeidet med utbyggingen og rehabiliteringen, sa Myhrhaug.

Omfattende arbeider
Nå er det bygget nytt spiserom og kontor for driftsavdelingen, ny garasje og oppdatert verksted. Driftsavdelingen er skilt ut fra krematorieavdelingen med egen inngang. Muren utvendig er sikret mot forskyvninger.

Seremonirommet er utvidet til 160 plasser, er utsmykket og har fått ny belysning. Dessuten er det sørget for at taket ikke lenger er utett, og det er utført en del malerarbeid utendørs.

Ikke vigslet bygning
– Denne bygningen er ikke vigslet og kan benyttes av alle innbyggere som ønsker det i forbindelse med begravelser og bisettelser, sa Myhrhaug som også la til at Kongsvinger krematorium er for alle i sør-fylket og deler av Øvre Romerike.

– Er det mer arbeid som gjenstår?
– Vi ønsker oss en heiseanordning for kistene, slik at de kan senkes under seremoniene. Orgelet burde så absolutt har vært skiftet ut, og Kirkelig fellesråd ønsker noe mer utsmykning i seremonirommet, sa Myhrhaug før han overlot til ordfører Arve Bones å låse opp døren, som et tegn på at krematoriet er åpnet.