NRK flytter ressurser fra Elverum til Hamar

Artikkelen er over 2 år gammel

NRK Hedmark og Oppland flytter tyngdepunktet i Hedmark til Hamar.

DEL

Bakgrunnen er ønsket om å være sterkere til stede i Hamar som er den største byen i Hedmark. NRK vil fortsatt ha tilstedeværelse i Elverum, men fordelingen av medarbeiderne er ikke helt avklart, skriver statskanalen i en pressemelding.

Flyttingen skjer trolig i løpet av 2018/første halvdel av 2019.

– NRK skal være relevant for folk i regionen og levere journalistisk innhold, regionalt og til nasjonale sendinger. Da er det viktig at vi kan dekke den mest befolkningstette regionen godt, sier distriktsredaktør Inger Johanne Solli.

Hun understreker imidlertid at det er viktig for NRK at hele fylket blir dekket godt.

– Vi ønsker å være tett på publikum i hele Hedmark, sier Solli.

Å dekke nyheter er den viktigste oppgaven for de 20 medarbeiderne i Hedmark. Det innebærer å dekke de store hendelsene raskt og troverdig og å fortelle de unike historiene fra Innlandet til hele landet. Det mener vi at vi kan gjøre best ved å ha hovedkontor i fylkets største by, sier Solli. I dag har NRK faste daglige radiosendinger både fra hovedkontoret på Lillehammer og fra Elverum Også i framtida skal vi ha sendinger fra Hedmark, men det vil da skje fra Hamar.

NRK har alltid vært til stede i Hamar. De siste årene har Hamar-medarbeidere jobbet fra kontor i Hamar Medias bygg midt i sentrum. Nå starter arbeidet med å finne ut hvor et større Hamar-kontor skal ligge.

Artikkeltags