«Norske medier opplever en tøff hverdag»

AVIS: Mediebransjen opplever tøffe tider. Det stiller store krav til redaksjonene, også i Glåmdalen. ARKIVFOTO

AVIS: Mediebransjen opplever tøffe tider. Det stiller store krav til redaksjonene, også i Glåmdalen. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Leder Norske medier opplever en tøff hverdag. Kampen om lesernes, lytternes og seernes oppmerksomhet er stor.

Nå utfordres de tradisjonelle mediene også av sosiale medier og andre aktører.

I annonsemarkedet er det en hard kamp om kundenes kroner. Dette gjelder for både riks-, region- og lokalmedier.

Glåmdalen har levert gode resultater de siste årene. Vi har på mange måter lykkes godt i denne kampen. Og det skal vi være glade for. God økonomi gir oss nødvendig handlingsrom og frihet til å satse. Vi har for eksempel satset tungt på digitale plattformer de siste årene, nå sist Glåmdalen Total.

Nå kutter avisbransjen kostnader. Det gjør oss bedre rustet til å møte en stadig tøffere kamp om leserne og annonsekronene.

Som bransje sliter vi nemlig med å finne nye inntekter. Dermed må kostnadene vurderes fortløpende. Dette handler også om medienes framtidige rolle.

Få vil være uenige i at mediene spiller en meget viktig rolle i samfunnet vårt. Både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Men om vi ikke leverer gode resultater vil vi heller ikke ha nødvendig handlingsrom til innovasjon og utvikling. Og det må vi ha for å fylle samfunnsrollen vår framover.

Denne uka sprakk nyheten om at også Glåmdalen skal nedbemanne. Det er til sammen tre ulike prosesser som er satt i gang.

Kundesenteret vårt er utredet med tanke på en samlokalisering. I tillegg er desken vår utredet. Blant annet vurderes det å samle typografiressursene i store enheter. Det finnes allerede et slikt senter i Moss. Det ble startet av Edda Media før A-pressens oppkjøp. Ny teknologi gjør det nemlig mulig å jobbe fra, for eksempel Kongsvinger, og få typografitjenestene utført et annet sted.

Den tredje prosessen som er satt i gang er en nedbemanning lokalt. For vår del betyr det at vi må kutte tre årsverk i bedriften. Ett er allerede tatt ved årsskiftet. Nå skal to tas i redaksjonen.

Jobben vår framover blir å tenke nytt og kanskje prioritere annerledes. Vi kan uansett forsikre våre lesere om at vi vil gjøre alt vi kan for å levere viktige nyheter, gode historier og underholdning i tida framover.

Denne uka sprakk nyheten om at også Glåmdalen skal nedbemanne. Det er til sammen tre ulike prosesser som er satt i gang.

Artikkeltags