Tall fra Norsk Tipping viser at Grasrotandelen satte ny rekord i utbetaling av penger til lag og foreninger i Norge. Totalt passerte Grasrotandelen 448 millioner kroner.

– Det er gledelig å se at stadig flere ser verdien av å gi bort sin grasrotandel til sitt idrettslag eller forening, sier idrettspresident Tom Tvedt.

– Pengene Grasrotandelen generer er svært viktig for idrettslag - det er penger som går direkte som en grunnstøtte til idrettsaktivitet, poengterer styreleder Petter Norstrøm i Hedmark idrettskrets.

Grasrotandelen ble innført i 2009 for å sikre lokale lag og foreninger av alle slag en inntekt, og det var mange som så potensialet og kastet seg over den nye muligheten.

– Nå har regjeringen foreslått å øke grasrotandelen fra fem prosent til sju prosent av Norsk Tippings omsetning. Med andre ord vil de at sju kroner av hver hundrelapp skal gå direkte til lag og foreninger. For 2016 ville det ha betydd 627 millioner kroner i stedet for de 448 millionene vi nettopp har utbetalt, sier Tonje Sagstuen, kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping.

Disse fikk grasrotmidler i Hedmark

Vil du verve noen til Grasrotandelen? Les mer om hvordan du gjør det her.