Nå blir det liv i Furulund

NY AKTIVITET: Det blir ny aktivitet i Furulund-bygget på Skotterud. Aktivitetssenteret for utviklingshemmede brukere skal flytte dit fra Hasselhuset. FOTO: BÅRD ENGH (ARKIV)

NY AKTIVITET: Det blir ny aktivitet i Furulund-bygget på Skotterud. Aktivitetssenteret for utviklingshemmede brukere skal flytte dit fra Hasselhuset. FOTO: BÅRD ENGH (ARKIV)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Aktivitetssenteret for utviklingshemmede brukere i Eidskog blir flyttet fra Hasselhuset på Skotterud til Furulund ved alders- og sykehjemmet.

DEL

Etter åtte års runddans i de politiske sakspapirer vedtok et enstemmig kommunstyre i Eidskog i går kveld at Furulund skal bli det nye aktivitetssenteret.

Lettet enhetsleder

– Endelig. Nå kan vi begynne jobben med å finne ut hvordan vi vil ha det inne i bygget, sier Evy Anne Vestli Heggen.

En lettet enhetsleder fulgte debatten fra tilhørerplass, og var glad da vedtaket var i boks.

– Det er bra at vi får ny drift i lokalene. Furulund har stått delvis tomt og har kostet kommunen mange penger. Og nå vil vi få mye mer uteplass, vi får flere grupperom og mulighet for skjerming av brukerne av aktivitetssenteret, sier Vestli Heggen.

– Rådet må bli hørt

Furulund blir overført fra Eidskog Næringsservice til kommunen 1. september til bokført verdi på tidspunkt for overføringen, og bygget skal pusses opp for inntil 1,6 millioner før de nye brukerne kan begynne med sine aktiviteter.

Sidsel Gro Mobrenna (H) sa i møtet at etter formannskapets behandling av saken hadde hun hatt kontakt med Funksjonshemmedes Råd. Rådet hadde ikke fått si sin mening om Furulund før politikerne hadde behandlet den.

– Funksjonshemmedes Råd skal blir hørt i en slik sak, sa Mobrenna, og foreslo at overdragelsen av Furulund forutsatte et positivt svar fra Funksjonshemmedes råd. Det var et enstemmig kommunestyre helt enig i.

Les flere saker fra kommunestyremøtet i lørdagens papirutgave av Glåmdalen.

Artikkeltags