– Mye å lære om rusarbeid

BEFARING: Kjetil Kjenseth (V).

BEFARING: Kjetil Kjenseth (V). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER: – Rus og psykisk helse er prioriterte områder i helsepolitikken i denne stortingsperioden. Arbeidet som gjøres blant annet ved Linken følger vi med stor interesse.

DEL

Stortingsrepresentant Kjetil Kjenseth (V) er medlem i helse- og omsorgskomiteen, og var denne uka på besøk for å bli kjent med rusarbeidet i Kongsvinger.

Han besøkte Linken, Jobben, og møtte det kommunale hjelpeapparatet.

– Denne typen tilbud for rusmisbrukere som Frelsesarmeen driver, er helt spesielt – med botilbud samlokalisert med dagsenter. Det er viktig at staten oppmuntrer kommunene til å drive arbeid i rusmiljøet, Etter hvert kan det være naturlig å gi statlige bevilgninger for å støtte opp, sa Kjenseth.

Avtalen med Frelsesarmeen om Linken går ut 2016, og Tony Bekkengen fra Linken presenterte noen ønsker for framtida: En dag i uka med fast besøk av lege, samt at kommunen ansetter utekontakter – for å få enda bedre kontakt med, og oversikt over, rusmiljøene.

– Utfordringene er mange, blant annet å få de forskjellige aktørene i hjelpeapparatet til å arbeide bedre sammen, oppsummerte Kjenseth sammen med partifelle Inger Noer.

Å tilrettelegge for en mer stabil bemanning i barnevernet, er en annen viktig kampsak.

Artikkeltags