Gå til sidens hovedinnhold

Mohn krever offentlig unnskyldning

Artikkelen er over 8 år gammel

– Beskyldninger fra Bergh er så konspiratoriske at de grenser til det paranoide, men må tas på alvor på grunn av truslene.

Det sier Henrik Mohn, som nå krever en offentlig unnskyldning fra den avskjedigede politimannen Stein Robin Bergh, fordi Bergh nylig utpekte Mohn for å være den som sladret til politiledelsen om et Facebook-innlegg.

– Stein Robin Bergh, som er blitt avskjediget som politibetjent, mener jeg står bak en politisk vendetta mot han og Frp, og at jeg med dette er arkitekten bak hans avskjedigelse. Dette er fullstendig grunnløse beskyldninger og veldig trist å høre. Samtidig er påstandene Kleven Bergh kommer med så konspiratorisk at det grenser til det paranoide, men jeg kan ikke la være å ta det på alvor når det har medført trusler og grov hets.

– Fakta i saken er at advokat Geir Langhelle, som er min styreleder, ba om å få en elektronisk kopi av noe han var blitt gjort oppmerksom på var skrevet på Berghs åpne Facebook-profil. Saken omhandlet indirekte trusler om vold mot Langhelle.

– Sammensurium

– Det er riktig som Bergh sier til Glåmdalen (3. september), at han frarådet sin venn fra å ty til vold. Langhelle opplevde truslene som så alvorlige at han valgte å gjøre politiledelsen oppmerksomme på dem. Det var med andre ord voldstruslene som Berghs venn kom med, ikke hva Bergh skrev, som var årsaken til at politiet ble varslet. Hva politiledelsen måtte foreta seg, kan verken Langhelle, jeg eller Glåmdal Bilsenter måtte stå til ansvar for, mener Mohn.

– Stein Robin Bergh har brakt meg inn i noe jeg overhodet ikke har noe med å gjøre, og han og hans meningsfeller i kommentarfeltene bruker Facebook til å gå til kraftige angrep på meg, mitt firma og min partitilhørighet i Arbeiderpartiet. Det lages en sammenblanding av saker, som skal være en vendetta mot ham og Frp, nærmest på bakgrunn av et tapt valg for Ap i Eidskog i 2007. Dette toppes med en hetskampanje mot mitt firma, mot mitt politiske parti og med hets og trusler mot meg. Som Glåmdalen allerede har omtalt, finner jeg dette forferdelig vanskelig, svært urettferdig og direkte usant, sier Mohn.

– Passert tålegrensen

– Jeg har i mange sammenhenger valgt å stikke fram hodet og ta profilerte utfordringer. Derfor må jeg også tåle mer enn mange andre i noen sammenhenger. Det er ikke et problem for meg. Når saken derimot går over i trusler og hentydninger til vold, samt skal ramme mine forretninger, passeres en grense for hva som er akseptabelt. Dette er kraftige overtramp, synes Mohn

– Sosiale medier er offentlige, det en skriver der, er tilgjengelig for alle. En er ikke lenger i det private rom. På sin Facebook-vegg har Bergh direkte og indirekte i all offentlighet formidlet hets, konspirasjonsteorier og trusler, trusler som er til for skremme og sørge for at andre blir redde. Jeg ble verken redd eller skremt, bare trist over at noen i samfunnet ikke forstår konsekvensen av hva slike ytringer gjør med familie og venner. Det er sørgelig at så mange kommuniserer på den måten; det vil da ikke løse noe som helst. Jeg synes også det er trist at han lar trusler blir stående uten å slette dem, og jeg synes det er skremmende at Bergh, som i over 30 år har arbeidet i politiet, trykker «liker» på et innlegg på sin egen Facebook-vegg hvor jeg blir ønsket et langt opphold på Sunnaas sykehus.

Stor skade

– Denne saken har medført stort ubehag for meg, mine nærmeste og bedriften jeg er medeier i. Saken har vist hvilken makt og påvirkningskraft sosiale medier har. Jeg har full forståelse for at det er lett å handle i affekt når en havner i den fortvilede situasjonen det er å bli avskjediget fra jobben. Men nå bør Stein Robin Bergh ha summet seg og forstått at jeg ikke på noen måte er innblandet i saken, konkluderer Mohn.

– Jeg ønsker å legge saken død, men forventer og forlanger at Stein Robin Bergh kommer med en uforbeholden offentlig unnskyldning for de ubehageligheter og trusler jeg har opplevd, og at han beklager at han har trukket meg inn i saken, sier Mohn.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.