Hells Angels skylder kommunen 90.000

KLUBBHUS: Slik ser klubbhuset til Hells Angels ut på Jessheim. Foto: Magnus Fossen / ABC Nyheter

KLUBBHUS: Slik ser klubbhuset til Hells Angels ut på Jessheim. Foto: Magnus Fossen / ABC Nyheter

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

ULLENSAKER: Siden nyttårsaften har eieren av dette lokalet på Nybakk ikke langt fra Nes-grensa fått 1.000 kroner i daglige bøter.

DEL

Dette kommer fram i en artikkel hos ABC Nyheter.

Ifølge nettstedet ble politiet på Romerike gjort oppmerksomme på at en person med Hells Angels-tilknytning hadde kjøpt det gamle Velhuset på Algarheim på Jessheim, skriver rb.no.

Under en tilsynsbefaring i mars 2016 avdekket kommunen flere brudd på plan- og bygningsloven.

– Vi ble gjort oppmerksomme på at det var en del trafikk til og fra lokalet. Vi ble med tiden gjort kjent med at eiendommen var kjøpt av et medlem av Hells Angels, og bestemte oss derfor å ta et tilsyn, sier Ivar Sannerud, seniorrådgiver i Ullensaker kommune, til ABC Nyheter.

Tvangsmulkt

Deler av bygningsmassen har blitt bygget om. Flere områder inne er gjort om til soveplasser.

Under befaringen var det i ferd med å bli bygget et nytt våtrom på stedet. På eiendommen sto det også en rekke campingvogner kommunen reagerte på:

TILSYN: Slik så det ut i klubblokalet til Hells Angels i Ullensaker under tilsynet.

TILSYN: Slik så det ut i klubblokalet til Hells Angels i Ullensaker under tilsynet. Foto:

«Det er plassert flere campingvogner på baksiden av bygget som tydelig er i bruk til permanente overnattingssteder. En uregistrert buss er plassert på gavlsiden. Disse er for øvrig plassert på naboeiendommen», skriver kommunen i tilsynsrapporten, ifølge ABC Nyheter.

Etter befaringen har eier av lokalet blitt varslet om pålegg fra kommunen, uten at disse skal ha blitt fulgt opp. Siden nyttår har kommunen krevd 1.000 kroner i tvangsmulkt.

Til nå er summen opp i rundt 90.000 kroner.

– Vi har ikke hørt fra eieren eller klubben siden vi sendte ut den første tvangsmulkten i oktober. Det ser ikke ut som de har planer om å betale.

Tvangsmulkten løper helt til pålegget er etterkommet, sier Sannerud til ABC Nyheter.

24 skal være straffedømt

ABC Nyheter skriver i artikkelen at de har forsøkt å få en kommentar fra eieren av eiendommen flere ganger, uten å lykkes.

Politiet mener minst 30 personer har tilhørighet til Hells Angels-avdelingen i Ullensaker, som er Norges største målt i antall medlemmer.

24 av disse er ifølge politiet tidligere straffedømt.

Artikkeltags