– Jeg har fått overveldende støtte. Mandag ettermiddag var status på Facebook mer enn 400 nye venner, en egen støttegruppe med over 1000 medlemmer og mer enn 2600 delinger av lenken min. Det varmer veldig og gjør meg enda sikrere i min sak, sier Bergh.

– Etter tusenvis av støtteerklæringer og innspill, er jeg ganske overbevist om at at politimester Tormod Bakke har begått et grovt overgrep med sin avskjed og suspensjon av meg; en kraftig overreaksjon fra politiledelsens side, hevder den avskjedigede politimannen.

– Du utpeker Henrik Mohn for å være den som «sladret» til politiledelsen, og etter din mening gjorde at snøballen begynte å rulle. Kan du dokumentere det?

– Jeg mener det framgår av den første e-postutvekslingen i saken mot meg. Første mail går fra Mohn til advokat Langhelle, som sendte videre til politiledelsen.

– Ikke Mohns ansvar

– Synes du det er greit at det oppstår nærmest hatkampanjer mot Henrik Mohn, og bilforretningen hans?

– Henrik Mohn har ikke noe ansvar for det som har skjedd med meg. Men jeg har ikke noe forhold til hva andre utleder av mine opplysninger. Jeg har i utgangspunktet bare gitt faktaopplysninger. Hva folk ønsker å gjøre ut av det, blir hver enkelt sitt ansvar, mener Bergh.

– Jeg har nå skrevet ferdig klagen til det sentrale ansettelsesrådet, og videresendt til min advokat Jens Ove Hagen, som tar saken videre. Ankefristen er 10. september.

Frp blander seg ikke inn

Berghs Facebook-kommentarer vil ikke få noe etterspill i Frp.

Gunder Haugen, gruppeleder for FrP i Eidskog kommunestyre, synes det er rart om to innlegg på Facebook skal lede til at hans partifelle mister jobben.

– Dette er en personalsak mellom Bergh og arbeidsgiveren hans, og jeg regner med at politiets ansettelsesorgan får ordnet opp. Vi som parti kan ikke blande oss inn i det, sier Haugen til Glåmdalen.

– Vi kommer ikke til å ta denne saken opp i partiet. I Frp har vi ikke munnkurv på medlemmene. Om enkeltmedlemmer så sier eller skriver noe galt, må de selv stå for det, sier Haugen.