Mange tusen uten strøm

Artikkelen er over 5 år gammel

Og det er fortsatt husstander som ikke har fått den tilbake.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Særdeles kraftig vind har herjet over hele Østlandet i natt, og det har medført problemer med strømmen.

Eidsiva har jobbet på spreng i natt og i morgentimene for å få rettet opp feil, og ved 08.30-tiden var strømmen tilbake hos de aller fleste.

– Det har vært problemer både i Kongsvinger-området og i Åsnes i løpet av de siste timene, forteller kommunikasjonsrådgiver Lise Busterud Nordal i Eidsiva Energi til Glåmdalen Nett.

Hun kan fortelle at flere tusen husstander i Kongsvinger var uten strøm en halvtimes tid i morges.

– Trafostasjonen på Norsenga falt ut klokka 06.40, og cirka 4300 husstander mistet da strømmen. Klokka 07.18 var det rettet, sier Busterud Nordal.

Har vinden skapt problemer der du bor? Send oss gjerne bilde og tekst til: GLTIPS til 2005

Strømbruddet kunne merkes både på Austmarka, Roverud, Granli og på Rasta i Kongsvinger.

– Men vi har dessverre også hatt problemer andre steder i sørfylket. Også i Åsnes falt strømmen ut. Vi registrerte at husstander ble strømløse klokka 04.53, og de siste måtte vente til klokka 06.55 før de fikk den tilbake.

Mandag morgen var det innbyggere i Gravberget og Risberget som fortsatt ikke hadde fått tilbake strømmen.

– Alle høyspentfeil skal være rettet, og vi jobber på spreng for at også disse husstandene skal få strømmen tilbake. Det er vanskelig å anslå nøyaktig tidspunkt, men det skal være rettet i løpet av dagen, sier Lise Busterud Nordal.

nrk.no/ho melder at det også er problemer med radiosendingene sør i Hedmark i morgentimene mandag.

– Strømbrudd og aggregatproblemer på Holtberget gir brudd på radiosendinger mange steder sør i Hedmark. Ifølge Norkring, som er ansvarlig for radionettet, er de på vei til Holtberget og håper på en løsning om ikke så alt for lenge, skriver nettstedet.

Artikkeltags