– Må lære rollen sin

SPØRGER KUN: Tor Andre Johnsen er en spørrelysten mann, men nå får han smekk på fingrene av avdelingsdirektøren i Statens vegvesen. - Johnsen må lære hvordan han skal opptre som medlem av Stortinget, sier avdelingsdirektør Aud M. Riseng.

SPØRGER KUN: Tor Andre Johnsen er en spørrelysten mann, men nå får han smekk på fingrene av avdelingsdirektøren i Statens vegvesen. - Johnsen må lære hvordan han skal opptre som medlem av Stortinget, sier avdelingsdirektør Aud M. Riseng. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Tor Andre Johnsen spurte Statens vegvesen om pengebruken på E 16 i Kongsvinger ble han nektet svar. Årsak: Han er stortingsrepresentant.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det er litt spesielt. Noe slikt har jeg aldri opplevd før, sier en oppgitt Frp-representant til Glåmdalen.

– Jeg har aldri opplevd slik opptreden fra en stortingsrepresentant før, jeg heller, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Aud. M. Riseng.

– Johnsen må lære seg hvordan han skal opptre når han sitter på Stortinget.

– En annen rolle

Det var da Hedmark Fremskrittspartiets nyeste medlem i nasjonalforsamlingen ville finne ut hvor mye penger som brukes på E 16 mellom Kongsvinger og Sverige tidligere denne uka at han møtte en mur av taushet.

– Jeg har brukt mye tid på å lete meg rundt hos veivesenet, men ingen har villet svare meg. Tidligere har jeg som regel fått alle opplysninger jeg har bedt om, raskt og korrekt, sier Tor Andre Johnsen.

– Tidligere var han da heller ikke stortingsrepresentant. Han har en annen rolle nå, sier Aud M. Riseng.

Og fordi Tor Andre Johnsen nå er folkevalgt i det norske parlamentet ble han bedt om å følge den offisielle linjen fra samferdselsdepartementet, via Vegdirektoratet og til veiavdelingen på Hamar.

Når Johnsen vil vite mer om vei må han altså ta en omvei.

– Men hvis det er slik at de ikke ville svare meg som stortingsrepresentant kunne jeg jo fått opplysningene som politisk nestleder i Hedmark Frp? Eller som samferdselspolitisk talsmann? undrer Johnsen.

– Bredvold var ryddig

– Ja, kunne han ikke det, Aud M. Riseng?

– Mulig, men ikke så lenge han underskriver med stortingsrepresentant i mailene.

– Er det vanlig praksis at dere ikke snakker med stortingsrepresentantene?

– Det er det. Vi skal ikke ha kontakt med stortingsrepresentantene i politiske spørsmål. Stortingsrepresentanter skal forholde seg til departementet. Slik er reglene.

– Er det ikke unødvendig tungvint å måtte gå via en annen instans for å få et svar fra dere?

– Det vil jeg ikke mene noe om. Vi er en faginstans, og skal ikke drive politikk. Derfor er reglene slik.

– Og det burde Johnsen vite?

– Han bør lære seg hvordan han opptrer som medlem av Stortinget. Jeg har aldri opplevd at en stortingsrepresentant har sendt mailer direkte til saksbehandlerne. Det er veldig uryddig, sier Aud M. Riseng, og tillegger:

– Johnsens forgjenger Per Roar Bredvold var veldig ryddig på dette området.

Artikkeltags