Livsfarlig sopprus

Artikkelen er over 14 år gammel

NORD-ODAL: Ungdom helt ned i 16-års alderen plukker fleinsopp i Sand sentrum og ruser seg. Rusen er svært farlig.

DEL

- Jeg vil advare på det sterkeste mot å spise fleinsopp. Rusen kan gi store psykiske skader, sier politibetjent Arne-Olaf Sween ved Nord-Odal lensmannskontor.

De siste dagene har politiet fått flere meldinger om at ungdom og andre åpenlyst plukker fleinsopp i Sand sentrum. Soppen vokser på plenen ved kommunehuset og Milepelen.

Venter pågripelser

- Vi vil gjerne ha flere tips om noen ser noe mistenkelig, oppfordrer Sween.

Besittelse og spising av fleinsopp er ulovlig. Foreløpig er derimot ingen arrestert.

- Vi har foreløpig ikke tatt noen på fersk gjerning. Jeg regner med at det ikke blir så altfor lenge til det skjer, sier politibetjenten til Glåmdalen.

Fleinsoppen har stor utbredelse i Nord-Odal. Derfor kommer det også mennesker med tilknytning til rusmiljøet i nabokommunene til Sand-området for å sikre seg en gratis rus.

LSD-rus

- Vi vet at det er ungdommer helt ned i 16-års alderen som spiser soppen. Foruten rusmisbrukere, er det også mange som gjør dette for spenningens skyld, konstaterer Arne-Olaf Sween.

Derfor synes han det er ekstra stor grunn til å advare mot fleinsopp, som gir en rus som kan sammenlignes med LSD. Selv om det er individuelt hvordan det enkelte reagerer, kan man bli forvirret, få panikk og bli utsatt for meget ubehagelige sanseopplevelser.

- Plukkingen av soppen skal også ha foregått i fjor, uten at vi visste om det. Nå er det tydeligvis igjen høysesong for soppen, sier politibetjent Arne-Olaf Sween.

Artikkeltags