Legger ned NorDan

Artikkelen er over 5 år gammel

75 ansatte mister jobben ved vindusfabrikken på Arneberg.

DEL

I mai starter produksjonen opp igjen, for så å bli lagt ned igjen i november. Da blir det kroken på døra for godt.

– Det blir tungt å gå tilbake på arbeid for et halvt år. Men vi skal klare det! Etterpå er det nok en saga blott her på Arneberg, men jeg håper noen kjøper lokalene og kan starte noe her. Distriktet trenger arbeidsplasser, sier hovedtillitsvalgt Kjetil Nordby.

Han ville torsdag ettermiddag ikke si hva han på vegne av de ansatte kommer til å kreve fra NorDan.

Han innrømmer at sjokkbeskjeden om at fabrikken skal legges ned kom overraskende. Innerst inne trodde han det skulle løse seg.

Ikke lønnsomt

Administrerende direktør Tore Rasmussen i NorDan informerte torsdag ettermiddag de ansatte om nedleggelsen. Alle de 75 ansatte ved vindusfabrikken på Arneberg mister jobben.

Rasmussen forteller til Glåmdalen at produksjonen ved fabrikken vil fortsette i ytterligere et halvt år, før dørene stenges på Arneberg.

Dette for å ta unna ordre som ligger inne, og som kommer inn.

NorDan, som også har en fabrikk i Polen, sier det ikke lenger er lønnsomt å produsere i Norge for å møte etterspørselen i Storbritannia og Sverige.

– NorDan har en stor produksjonskapasitet i konsernet og vi må gjøre dette for å tilstrekkelig lønnsomhet. Jeg håper og tror fabrikken på Arneberg kan produsere i et halvt år, de ansatte vil i dette tidsrommet få en anledning til å finne nytt arbeid. Valget vårt sto mellom fabrikken på Otta og Arneberg, Otta skal drives videre som i dag. Det var produktspekteret som avgjorde denne avgjørelsen, sier Tore Rasmussen.

Preget

De ansatte ved NorDan tok budskapet med fatning, flere uttalte at dette ikke var noen stor bombe slik som situasjonen har vært siden før jul, men de var sterkt preget av beskjeden at fabrikken er nedlagt fra november i år.

Dagen før juleferien fikk de ansatte beskjed om permittering fra 27. januar i år.

– Vi må se oss etter noe nytt arbeid. Vi ansatte har alltid hatt et godt samhold på fabrikken, vi ble enda mer sammensveiset etter at budskapet om permitteringen kom rett før jul, sier Elin Brodal.

Artikkeltags