Legger kalori-kortene på bordet

25 millioner amerikanere stiller daglig sulten hos McDonald's og heretter skal de få mer å velge i både av frukt, grønt og kyllingretter.

25 millioner amerikanere stiller daglig sulten hos McDonald's og heretter skal de få mer å velge i både av frukt, grønt og kyllingretter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Først begynte de å tilby salat, deretter frukt. Nå vil McDonald's også hjelpe kundene med å telle kalorier.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fra neste uke vil alle hamburgerkjedens 14.000 utsalg i USA opplyse om hvor mange kalorier det er i måltidene de serverer.

– Vi erkjenner at kundene ønsker å vite mer om ernæringsinnholdet i maten og drikkevarene de bestiller, sier McDonald's leder i USA, Jan Fields.

McDonald's har opp gjennom årene måttet tåle hard kritikk for sitt bidrag til fedme-epidemien i USA.

Hver tredje amerikaner er nå overvektig, og usunne matvaner får mye av skylden. Hamburgerkjeden har lenge høstet kritikk for sin meny, som kritikerne mener bør inneholde flere sunne valg. Nå lover de bot og bedring.

25 millioner amerikanere stiller daglig sulten hos McDonald's og heretter skal de få mer å velge i både av frukt, grønt og kyllingretter.

Paradoksalt nok dukker det samtidig opp nye retter som ligger helt i den andre enden av sunnhetsskalaen på menyen, blant dem Angus Bacon and Cheese-burger som inneholder solide 790 kalorier.

McDonald's har i år også begynt å tilby brus i superstore begre, til samme pris som man må betale for de minste drikkebegrene.

Amerikanernes evige tørste etter sukkerholdig drikke får mesteparten av skylden for fedme- og diabetes-epidemien landet nå opplever. (ANB-NTB-AFP)

Artikkeltags