Lege blir samarbeidsprofessor

SAMARBEIDSPROFESSOR: Jan O. Aaseth, med sin bok «Leve lettere». Bokens tema vil bli sentralt i hans nye oppgave som samarbeidslink mellom indremedisin ved sykehuset i Kongsvinger og studenter ved Høgskolen i Hedmark.

SAMARBEIDSPROFESSOR: Jan O. Aaseth, med sin bok «Leve lettere». Bokens tema vil bli sentralt i hans nye oppgave som samarbeidslink mellom indremedisin ved sykehuset i Kongsvinger og studenter ved Høgskolen i Hedmark. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I et nyopprettet professorat blir Jan O. Aaseth samarbeidslinken mellom Høgskolen i Hedmark og sykehuset i Kongsvinger.

DEL

Tre nye samarbeidsprofessorer er det nyeste skuddet på stammen i satsingen på økt samarbeid mellom Sykehuset Innlandet og Høgskolen i Hedmark. Et av de nye professoratene får Jan O. Aaseth, som nå er konsulent/forskningsrådgiver i indremedisin og laboratoriemedisin i Kongsvinger.

De andre to er Lars Lien (Høgskolen i Hedmark og SI-divisjon Psykisk helsevern) og Øyvind Kirkevold (Høgskolen i Gjøvik, og divisjon Psykisk Helsevern).

Sistnevnte er det første sykepleiebaserte professoratet i Sykehuset Innlandet.

Kompetansearbeidsplass

– I tillegg til et økende antall professorater, doktorgrader og forskningsprosjekter har Sykehuset Innlandet også svært mange ansatte med lang universitets- og høyskoleutdannelse. Dette gjør helseforetaket til innlandets største kompetansearbeidsplass, framholder forskningsdirektør Ola E. Dahl i sykehuset Innlandet.

Høgskolen i Hedmark og Sykehuset innlandet regner med å høste gjensidige fordeler av et utdypet samarbeid.

Naturlig samarbeid

– For min del faller samarbeidet naturlig som en kombinasjon mellom mitt mangeårige arbeid med indremedisin, særlig livsstilssykdommer og overvekt, herunder også laboratorieforskning, og høyskolens avdeling for folkehelsestudie, sier Jan Aaseth til Glåmdalen.

Han har et professorat fra før også, fra Institutt for klinisk medisin i Tromsø, et professorat i indremedisin.

– Det er foreløpig ikke meislet ut noe detaljert program for dette økte samarbeidet, men vi har jo fra før medisinsk studium her i Kongsvinger, der høyskolen er involvert. I Kongsvinger har vi også tre-fire doktorgradskandidater på feltene overvekt/sykelig overvekt og MS-lignende sykdommer. Dette er kandidater som sorterer under Sykehuset Innlandet, men som også følges opp av høyskolen, forklarer Aaseth.

Nettverk

– Det er etter hvert utviklet et nettverk på ulike samarbeidsfelter mellom sykehusregionene, universiteter og høyskoler, sier Aaseth.

I tillegg til samarbeid med Høgskolen i Hedmark, er Kongsvingers nyslåtte professor også med på å et samarbeidsprosjekt med Ahus.

Artikkeltags