La ned tre skoler

SKAL SAMARBEIDE: ? I Fenstad er vi vant til å samarbeide om både idrett og musikkorps, så vi skal nok klare dette også, sier FAU-representantene Torkell Ekeberg fra Jerpestad og Nina Ødegård fra Brårud.foto: TOM GUSTAVSEN

SKAL SAMARBEIDE: ? I Fenstad er vi vant til å samarbeide om både idrett og musikkorps, så vi skal nok klare dette også, sier FAU-representantene Torkell Ekeberg fra Jerpestad og Nina Ødegård fra Brårud.foto: TOM GUSTAVSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Nes kommunestyre svingte øksa og slaktet lokale skoler. SI DIN MENING!

DEL

Like før klokka 19.00 tirsdag ble spenningen utløst i skolethrilleren i Nes: Med én stemmes overvekt ble det vedtatt at Jerpestad skole blir den eneste skolen i Fenstad fra neste skoleår. Også Opaker og Vormsund legges ned neste år, mens Udnes består til 2011.

– Akkurat nå kan min skuffelse måles til 10 på en skala fra 1 til 10. Jeg følte det gikk mot en jevn votering, og fra hadde håpet at noen flere Ap-politikere ville beholde vår skole. Jeg tror det har vært et avtalt spill mellom Jerpestad- og Opaker-tilhengerne i Ap, sier Nina Ødegård, sekretær i FAU ved Brårud skole.

Ap hadde fristilt sine representanter, og hele 12 av deres 17 stemmer gikk til fordel for Jerpestad. Sammen med Sps fem, Venstres to og KrFs to representanter sørget de for flertall. Brårud-stemmene kom fra de 10 Frp-representantene, SVs to, Høyres tre, samt fem Ap-representanter.

– Blandede følelser

FAU-leder Torkell Ekeberg ved Jerpestad skole kunne juble over at marginene var hans på hans side.

– Jeg har vært nervøs hele dagen. Jeg visste det ville bli fotofinish, og det ble det, sa Ekeberg da han kunne puste lettet ut etter møtet. Selv om han er glad, er det også blandende følelser som herjer i kroppen.

– Det store problemet er ikke sammenslåingen, men det blir litt spesielt når det skjer i en sånn setting. Jeg vet at det er sårt for Brårud. Like sårt som det ville ha vært for oss. Skolen er nerven i bygda, og de opplever en sorg. Nå er det vår oppgave å ta imot Brårud med ydmykhet og respekt, sier han og legger ikke skjul på at skolen har en stor oppgave foran seg. Fra å være 111 elever blir de nå nærmere 200.

Kan samarbeide

Torkell Ekeberg og Nina Ødegård ga hverandre en god klem etterpå og er enige om å se framover.

– Nå tar vi juleferie, og i januar skal vi sette oss ned og planlegge den nye skolen. I Fenstad er vi vant til å samarbeide om både idrett og musikkorps, så vi skal nok klare dette også, sier FAU-representantene.

Som ventet blir også Opaker og Vormsund skoler nedlagt fra neste høst. 13 representanter ville beholde Opaker, mens nedleggelsen av Vormsund var enstemmig.

Framstår består

Som Glåmdalen skrev i går, opprettholdes Framtun skole på Haga, men i løpet av kommende fire år skal den slås sammen med Auli skole.

Udnes skole legges ned fra høsten 2011.

At brikkene falt sent på plass kunne Tone Rønoldtangen (Ap) forsikre.

– Så sent som søndag visste jeg ikke om det var mulig å presentere et saldert budsjettforslag, sa hun.

Det vedtatte forslaget i duellen Jerpestad-Brårud ble fremmet av Øystein Smidt (V), som blant annet pekte på at Jerpestad har renoveringsbehov først 10 år etter Brårud.

Artikkeltags