- Kvinneuniversitetet bør til Kongsvinger

Artikkelen er over 13 år gammel

Kvinneuniversitetet i Løten bør flyttes til Kongsvinger. Det mener Høyres Eli Skoland, som har hele fylkestingsgruppa si med seg på forslaget.

DEL

Høyre planla egentlig å legge forslaget fram i forbindelse med fylkestingets budsjettbehandling i desember, men valgte å legge saken på is foreløpig. At forslaget aktualiseres nå, skyldes utspillet fra fungerende rektor ved Kvinneuniversitetet, Ingrid Morken som vil flytte skolen til Åker Gård i Hamar. Det vil ikke Eli Skoland akseptere uten videre.

- For meg og mange av mine partifeller i Hedmark er Kongsvinger et langt bedre stedsvalg enn Hamar, sier Skoland. Hun knytter Kvinneuniverstitetet til Kvinnebyen og Kvinnemuseet, og mener Gyldenborg ved Kongsvinger Festning kan bli et ypperlig universitetshus.

Årsaken til at Kvinneuniversitetet kan være på flyttefot, er at eiendommen Rosenlund i Løten, hvor de i dag holder til står foran et omfattende, kostbart og tidkrevende rehabiliteringsarbeid. Framfor å bruke penger på dette, foreslår rektor Morken at den tidligere militærforlegningen Åker Gård kan være en godt og rimelig alternativ.

Eli Skoland mener altså Gyldenborg er et enda bedre alternativ, bygningsmessig så vel som stedsmessig.

- Og nå blir det regional dragkamp?

- Nei, det håper jeg virkelig ikke. Jeg synes det viktigste er at Kvinneuniversitetet sikres fortsatt drift i Hedmark framfor hvor i fylket det skal ligge, sier Skoland. Hun ønsker i første omgang debatt om ulike stedsalternativ, og vil i den anledning lansere Kongsvinger som har landets eneste Kvinnemuseum, og tar mål av seg til å bli en Kvinneby.

Artikkeltags