– Jeg ligger plassert på toppen og har gjort det en stund, smiler Auli-jenta da Romerikes Blad tar kontakt.

Inn mot finalen har de finaleklare jentene jobbet hardt for å skaffe seg best mulig grunnlag for å stikke av med seieren.

Til tross for at Waage ikke har flest SMS-stemmer, så leder hun på «aktivitetspoeng».

– Poengene står for 70 prosent av konkurransen, stemmene står for ti prosent, mens de resterende 20 prosentene kommer fra dommerne i konkurransen.

Aktivitetspoengene blir gitt basert på opptredener i media og sponsoroppdrag, til nå har Waage vært den beste av årets finalister til dette.

– Jeg har fått med meg Son spa og Bare Minerals som mine sponsorer, og de har hjulpet meg mye på veien. Nå er jeg på toppen og jeg gir nok ikke slipp på den plasseringen så lett, sier hun lurt.

– Ingen «ungpike-drøm»

Mange unge jenter har nok drømt om å bli kronet til landets vakreste, men for Waage har ikke det alltid vært drømmen.

– Det har nok ikke vært en «ungpike-drøm», men jeg har fått veldig smaken på dette nå og jeg kan nok si at det er en liten drøm å stå igjen som vinner.

Skulle hun greie det, vil hun dra til USA for å representere Norge i  Miss Universe i desember.

– Vinner jeg, så er dette en kjempemulighet for meg. Misse-kåringer i Norge er noe helt annet enn der borte. For eksempel har de misseskoler i USA, Venezuela og Filippinene. Der går de i flere år før de har mulighet til å gå for å få mulighet til å representere landet i Miss Universe.

Snart finaleklar

Snart står den norske finalen for tur. Den 30. juli går konkurransen av stabelen på Åpen Scene i Oslo.

– Opplevelsen har gitt meg veldig mye, men det er umulig å vite hvem som vinner konkurransen. Selv om jeg skulle lede på poeng så må jeg gjøre det bra på scenen. Jeg må vise at jeg er trygg og kan svare for meg, fortsetter hun.

Med deltagelsen håper hun å framstå som en rollemodell for den yngre generasjon.

– Målet mitt er å bruke min plattform for å strekke ut til flere, spesielt til de yngste slik at alle skal vite at du er bra nok og du kan nå dine drømmer.

Fortsatt stor tro på seier

Også Anna Shahiri fra Jessheim er klar for Miss Norway-finalen, noe hun ser fram til.

– Det går veldig fort de siste ukene, men jeg føler meg godt forberedt. Jeg var nervøs tidligere, men jo nærmere vi kommer finalen, jo mer roer nervene seg, forteller Shahiri.

– Det verste som kan skje er at jeg ikke vinner, og det har jo vært en opplevelse i seg selv å få være med.

– Tror du fortsatt på seier?

– Ja, jeg har jo selvfølgelig det. Det største utfallet blir i finalen, hvordan vi går og opptrer på scenen, det er jo det vi har trent til i mange måneder, sier Shahiri, som har mye hun ønsker å nå ut med, blant annet at alle er perfekte på sin måte.

– Jeg er jo en av dem uten en typisk modellkropp, men er allikevel fornøyd med meg selv, sier Jessheim-jenta, som forteller at hun har lært seg selv å kjenne enda bedre gjennom konkurransen, og i tillegg fått mange gode venninner.

– Det har vært helt fantastisk å få lov til å være med, og alle jentene har blitt gode venner. Jeg hadde trodd at det skulle bli mer rivalisering, men det har det absolutt ikke vært, avslutter Shahiri.