10,4 kilo amfetamin på «hotell»

HOTELL: Tollvesenet trodde ikke på hotellhistorien, sier kontorsjef Morten Nystuen

HOTELL: Tollvesenet trodde ikke på hotellhistorien, sier kontorsjef Morten Nystuen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Mannen, som sa han skulle på hotell, hadde med seg Norges nest største amfetaminbeslag i år.

DEL

Det var tollere fra Kongsvinger som avslørte litaueren (39), som fortsatt sitter fengslet. Den alvorlige forbrytelsen fant sted 24. mars.

– Vi så personbilen fra Litauen, og valgte å stoppe den på E 16 ved Norsenga. Føreren sa han skulle søke jobber i Norge, og at han skulle ligge på hotell, forteller Morten Nystuen, kontorsjef ved Kongsvinger tollstasjon.

Tollerne festet ikke lit til forklaringen.

– Mannen hadde nemlig ikke booket noe hotell. Vi tok ham med til Magnormoen, og brukte den nye røntgenmaskinen på bilen hans. Da fant vi flere skjulte pakker med amfetamin, sier Nystuen, som ønsker å rose tollerne for det grundige arbeidet.

Han har foreløpig ikke mulighet til å si nøyaktig hvor pakkene var gjemt av hensyn til etterforskningen, som fortsatt pågår.

Litaueren ble varetektsfengslet to dager etter beslaget ble gjort. Han er siktet etter straffelovens paragraf 162, 3. ledd – den mest alvorlige narkotikaforbrytelsen. Strafferammen er på minimum tre års fengsel og den øvre rammen er på 15 år.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi gjør store narkotikabeslag i tillegg til beslag av alkohol og sigaretter, understreker kontorsjef Nystuen.

Ifølge politiadvokat Iren Johnsen Dahl er saken snart ferdig etterforsket, og det blir dermed frigitt flere opplysninger om kort tid.

Artikkeltags