Gå til sidens hovedinnhold

Vil si nei til privat ungdomsskole

Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER: Kongsvinger kommune ber Utdanningsdirektoratet si nei til privat ungdomsskole i NTG-regi.

Skepsisen skyldes frykt for at den offentlige skolen vil miste elever, noe som i sin tur vil føre til kutt i de statlige overføringene.

– Kongsvinger vil med en etablering av NTG ungdomsskole forventes å få et trekk i rammeoverføringen på seks-sju millioner kroner årlig. I tillegg vil kommunen ha utgifter til skoleskyss. Det betyr at det vil bli mindre penger igjen til å drifte den offentlige skolen, heter det i administrasjonens innstilling til politikerne.

Den skal formannskapet ta stilling til i dag, og så blir vedtaket sendt videre som en høringsuttalelse til Utdanningsdirektoratet – som senere tar den endelige avgjørelsen.

Det pekes også på at et privat ungdomsskoletilbud kan ha positive effekter, som at elevene får flere valgmuligheter, det kan skapes noen flere arbeidsplasser samt at etableringen kan bidra til å gjøre regionen mer attraktiv.

Likevel, fallet i statlige overføringer til den offentlige skolen tilsvarer ni-ti lærerstillinger – og kommuneadministrasjonen frykter at bortfallet av 70-90 elever vil skape problemer i organiseringen av det offentlige ungdomsskoletilbudet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.